Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 10)

Balık Yemekleri

Bezelyeli Kızarmış Balık ve Patates Tava

Malzemeler 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 adet küçük boy kırmızı kuru soğan 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 4 adet levrek fileto 100 gram patates Yeterli miktarda zeytinyağı, köri tozu, kırmızı pul biber, tuz ve karabiber Balık marine sosu: 100 gram un 50 gram nişasta 10 gram kabartma tozu 1 adet soda Yeteri kadar tuz …

Devamını oku »

Ispanak Yatağında Levrek Gratine

Malzemeler 800 gram levrek 200 gram ıspanak 20 gram krema 25 gram kaşar 5 gram tuz 25 gram karabiber Ispanak Yatağında Levrek Gratine Tarifi: Levrek filetoları ızgarada 14 dakika kızartın. Kremayı tavada 5 dakika kaynatıp levreğin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serperek fırına verin. 4 dakika süreyle kızardıktan sonra çıkartın. Ispanakları yıkayıp doğradıktan sonra tavada 5 dakika soteleyin. Tuz ve …

Devamını oku »

Acılı Levrek Izgara

Malzemesi • 8 adet levrek fileto • 1 tatlı kaşığı acı pul biber • 1 çorba kaşığı kuru biberiye • 1 çay kaşığı karabiber • 3-4 çorba kaşığı zeytinyağı • Tuz Acılı Levrek Izgara Tarifi; Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Bir tabağın içinde zeytinyağı, tuz ve baharatları karıştırın. Levrek filetoları yağlanmış tepsiye yan yana dizin. Üzerlerine …

Devamını oku »

Çipura Buğulama

Malzemeler 3 adet çipura 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 2 adet defne yaprağı 3 adet domates 1 adet limon 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Çipura Buğulama Tarifi: Balıkları ayıklayıp yıkayın. Çelik tencereye yerleştirin. Soğanları piyazlık kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, doğrayın, maydanoz ve limonu kıyın. Soğanı, domatesi, maydanozu üzerlerine yayın. Limon dilimlerini üzerine koyup tuz ve karabiber gezdirin. Zeytinyağı …

Devamını oku »

Buharda Pişirilmiş Tatlı Salatalıklı Levrek

Malzemeler 1 adet taze levrek 1 adet orta boy patates 2 dal yeşil soğan 2 dal dereotu ve maydanoz 5 yaprak taze nane 1 adet salatalık 1 adet yumurta beyazı 10 gram nişasta 1 adet domates 20 gram kapari çiçeği 1 adet limon 50 gram kuru soğan 3 diş sarımsak 50 gram sızma zeytinyağı 20 gram tuz 5 gram toz …

Devamını oku »

İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde

Malzemeler 1 adet deniz levreği Yeterli miktarda un ve kızartma yağı Hamur için malzemeler: 500 gram un 200 gram nişasta 1 adet yumurta beyazı 1 çorba kaşığı kabartma tozu 1 adet soda Yeterli miktarda tuz, şeker ve su Not: Kıvamı boza kıvamında olacak. İngiliz Usulü Gevrek Balık Elma Dilim Patates Eşliğinde Tarifi: Balıkları doğrayın ve baharatlarla marine edin. İlk olarak …

Devamını oku »

Levrek Dolması

Malzemeler 4 adet levrek 100 gram hamsi 100 gram mantar 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı sıvı yağ 1 adet limon 1 adet roka Levrek Dolması Tarifi: Ayıklanmış ve temizlenmiş levrekleri ızgarada pişirin. Ayrı bir tavada hamsi, mantar, kuru soğan ve sarımsakları soteleyin. Bu karışıma pişmeye yakın 5 cl. balsamik sirkesi ilave edin. Izgarada pişmiş olan …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Lüfer Izgara

Malzemeler: – 1 lüfer – 5 diş sarımsak – 1 tatlı kaşığı kapari – 1 çay bardağı riviera zeytinyağı – 1 tatlı kaşığı domates salçası – 2 salçalık kırmızı biber – 1 dal kereviz sapı – 5-6 yeşil zeytin – 1 yemek kaşığı soya sosu Zeytinyağlı Lüfer Izgara Tarifi; Biberlerin çekirdeklerini temizleyip, küçük küçük doğrayın. Kerevizin sapını ise kibrit çöpü …

Devamını oku »

Levrek Sarması (Girit Mutfağı)

Malzemeler 1 adet büyük levrek 100 gram mantar 100 gram balık suyu 50 gram soğan 50 gram kaşar peyniri 50 gram margarin Tuz, defneyaprağı Beşamel sos için: 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Levrek Sarması (Girit Mutfağı) Tarifi: Levreği güzelce temizleyin ve filetosunu çıkartın. Sonra dörde bölüp yaprak şeklinde açın. Bir tavada margarini …

Devamını oku »

Hamsi Buğulama

Malzemeler 1 kilogram hamsi 3 adet soğan Yarım demet maydanoz 3 adet domates 1 adet limon 4 adet defneyaprağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hamsi Buğulama Tarifi: Hamsilerin kılçıklarını çıkararak ayıklayın. Yıkayıp süzdürün. Soğanları piyazlık doğrayın. Maydanoz ve domatesi ince ince kıyın, limonu dilimleyin. Zeytinyağında soğanları kavurun. Fırın tepsisine biraz soğan yayın. Üzerine tuzladığınız balıkları serin. Kalan soğan, maydanoz …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz