Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Tombul Tombul Hamsi Kuşu
Tombul Tombul Hamsi Kuşu

Tombul Tombul Hamsi Kuşu

Malzemeler

1 kilo hamsi
Patates püresi için:
Yarım kilo patates
Yarım su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
4-5 dal taze soğan
Kızartmak için:
Mısır unu ve sıvı yağ

Tombul Tombul Hamsi Kuşu Tarifi;
Hamsilerinizi temizleyip kılçıklarını çıkartın (Balıkçınızdan rica etseniz harika olur!).
Hızlı ve lezzetli patates püresi için patateslerin kabuklarını soyun. Her bir patatesi birkaç parça halinde kesip tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Arada bir çatalla kontrol ederek patateslerin iyice haşlandığından emin olun.
Patatesler haşlanınca hafifçe süzüp tekrar tencereye alın. Kısık ateşte 4-5 dakika daha tutarak, kontrollü bir şekilde patateslerde kalan suyun çekilmesini sağlayın. Daha sonra sıcak sütü, zeytinyağını ve ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Tuzunu ve karabiberi ekleyerek tatlandırın.
Temizlenmiş hamsilerden bir tanesini tezgahın üzerine yayın. Püreden bir tatlı kaşığı kadarını üzerine yerleştirip üzerine diğer hamsiyi yapıştırın. Malzeme bitene dek aynı şekilde devam edin. Hamsi kuşlarını mısır ununa buladıktan sonra kızgın yağda kızartın.

OKU ➤  Bosch ile okula hazırlık çok kolay, sağlıklı ve lezzetli

Bir Yorum

  1. harika bir tarif canım bende çok seevrim patates salatasını…Kuzenimize çok teşekkürler bu tarif için:) ellerine sağlık…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir