Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Soğanlı Hamsi Kızartması
Soğanlı Hamsi Kızartması

Soğanlı Hamsi Kızartması

Puan ver
Soğanlı Hamsi Kızartması

Malzemeler:
• 1 kilo temizlenmiş hamsi
• 1 adet büyük boy soğan
• 10 gram tereyağı
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 kase mısır unu (tercihen ince)

Soğanlı Hamsi Kızartması Tarifi:
Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Tuz ilave edip ovun. Tereyağı ve sıvı yağından bir miktarını alıp tavada ısıtın. Temizlenmiş hamsileri mısır ununa buladıktan sonra kuyrukları tavanın merkezinde olacak şekilde yerleştirin. Bir tarafını kızartıp diğer tarafını çevirin. Üzerine soğanlı karışımdan bir miktarını alıp serpin. Alt tarafı kızarınca düz bir tabakla tekrar ters çevirin. Birkaç dakika daha kızarttıktan sonra servis tabağına alın. Malzeme bitene dek, birkaç kat olacak şekilde işleme devam edin. Servis yapın.

OKU ➤  Balık Buğulama

Tavsiye

Ev Yapımı Peynir

Ev Yapımı Peynir

Puan ver Ev Yapımı Peynir (4 Parça Peynir İçin) Malzemeler: 1 litre günlük süt 2 …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz