Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 9)

Balık Yemekleri

Levrek Izgara

Malzemeler: 1 adet büyük boy temizlenmiş levrek (500-600 gr) 4-5 adet taze küçük patates Kırmızı soğan, roka yaprakları 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı Deniz tuzu Hazırlanışı: Zeytinyağı ile fırça yardımı levreğin her tarafını yağlayın. Üzerine deniz tuzu serpin. Izgarada her iki tarafını kızartın. Taze patatesleri iyice yıkayıp kuruladıktan sonra her birini folyoya sarın ve fırında yarım saat kadar pişirin. Fırından …

Devamını oku »

Tuzda Levrek

Malzemeler 250 gram levrek 250 gram deniz tuzu 1 adet yumurta akı Mevsim yeşillikleri Hazırlanışı Bir kabın içinde deniz tuzu ve yumurta akını karıştırın. Ayıklayıp yıkadığınız balığın üzerini hava almayacak şekilde bu karışımla kaplayın. Önceden ısıttığınız ve 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika süreyle pişirip mevsim yeşillikleriyle servise sunun.

Devamını oku »

Hamsili Noodle

  Malzemeler: • 500 gram hamsi • 1 paket noodle • 1 adet kırmızı biber • 5-6 adet çeri domates • 3-4 sap yeşil soğan • 1 diş sarımsak • 5 çorba kaşığı zeytinyağı.   Hazırlanışı: Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra kılçığını çıkarın. Tavaya dizip üzerini geçecek kadar su, tuz koyarak hafif ateşte 10 dakika kaynatın. Noodle ’ı kaynamış sıcak suda 5 …

Devamını oku »

Izgarada İstiridye Mantarı

Malzemeler: • 500 gram istiridye mantarı • 1 adet kırmızı soğan • 2 çorba kaşığı tereyağı • 1 adet kapya biber • 3-4 dal taze kekik • Tuz Hazırlanışı: İstiridye mantarlarını yaprak yaprak olacak şekilde ayırdıktan sonra nemli bir bezle silin. Tereyağını Tavada eritip halka halka doğranmış soğanı kavurun. Mantarları, taze kekiği, tuzu ve zar şeklinde doğranmı kapya biberi de ekleyin. …

Devamını oku »

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Malzemeler: • 500 gram temizlenmiş hamsi balığı • 3 dilim bayat ekmek içi • 2-3 çorba kaşığı nar tanesi • 3-4 dal dereotu • 5 adet salamura asma yaprağı • 1 çay kaşığı kimyon • 1 çorba kaşığı nar ekşisi • 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Bayat ekmek içlerini ufalayıp çukur bir kaseye aktarın. Nar tanelerini, kıyılmış dereotu ve …

Devamını oku »

Soğanlı Hamsi Kızartması

Malzemeler: • 1 kilo temizlenmiş hamsi • 1 adet büyük boy soğan • 10 gram tereyağı • 1 çorba kaşığı tereyağı • 1 kase mısır unu (tercihen ince) Soğanlı Hamsi Kızartması Tarifi: Soğanı soyup ay şeklinde doğrayın. Tuz ilave edip ovun. Tereyağı ve sıvı yağından bir miktarını alıp tavada ısıtın. Temizlenmiş hamsileri mısır ununa buladıktan sonra kuyrukları tavanın merkezinde olacak …

Devamını oku »

Dereotlu İstavrit

(8 kişilik) Hazırlama Süresi: 35 Dakika Pişirme Süresi: 15 Dakika Zorluk Derecesi: **   Malzemeler 1 kilo istavrit 1 tatlı kaşığı tereyağı Sos için: 1 fincan dövülmüş ceviz içi 3-5 diş sarımsak 2 adet limon suyu Yarım demet ince kıyılmış dereotu 2-3 çorba kaşığı su Yeteri kadar tuz Dereotlu İstavrit Tarifi: Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve …

Devamını oku »

Fırında Sebzeli Çipura

(2 Kişilik) Hazırlanma Süresi: 45 Dakika Pişirme Süresi: 35 Dakika Zorluk Derecesi: ** Malzemesi: 2 adet temizlenmiş çipura 2 adet kuşbaşı doğranmış patates 3 diş sarımsak 1 adet yeşil dolma biber 1 adet kırmızı dolma biber 1 adet sarı dolma biber 10-15 adet arpacık soğanı 10 adet kiraz domates 1 adet defneyaprağı 1 adet limon suyu Yeteri kadar tuz, karabiber …

Devamını oku »

Tombul Tombul Hamsi Kuşu

Malzemeler 1 kilo hamsi Patates püresi için: Yarım kilo patates Yarım su bardağı süt Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 4-5 dal taze soğan Kızartmak için: Mısır unu ve sıvı yağ Tombul Tombul Hamsi Kuşu Tarifi; Hamsilerinizi temizleyip kılçıklarını çıkartın (Balıkçınızdan rica etseniz harika olur!). Hızlı ve lezzetli patates püresi için patateslerin kabuklarını soyun. Her bir …

Devamını oku »

Balık Kokoreç

Malzemeler 1 adet levrek fileto 4 adet mantar Yarım kilo kuru soğan 1 adet sivri biber Yeteri kadar kekik, pul biber, tuz Balık Kokoreç Tarifi:  Balığı kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemelerle harmanlayıp teflon tavada soteleyin.

Devamını oku »