Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri (sayfa 11)

Balık Yemekleri

Balık Köftesi

Malzemeler 2 adet levrek yada turna balığı 8 adet mantar 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı galeta unu 2 çorba kaşığı kaşar rendesi 1 adet ince kıyılmış yeşil soğan 1 tutam ince kıyılmış dereotu Yarım çay kaşığı kimyon Yeteri kadar tuz, karabiber Balık Köftesi Tarifi: Tüm malzemeleri kılçığı alınmış ve ayıklanmış balıklarla beraber yoğurun. Mikserde de çekebilirsiniz. Karışımdan köfteler yapıp …

Devamını oku »

Fırında Levrek Balığı

Malzemeler 1 adet havuç (Halka doğranmış) Yarım sarı dolmalık biber (Uzun ince doğranmış) 1 Adet Kabak 1 Adet Patlıcan Yarım kırmızı dolmalık biber Yarım yeşil dolmalık biber Yarım kuru soğan 100 gram taze kaşar Yarım limon Yarım portakalın suyu 2 adet levrek 1 adet domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara Safranlı Pilav Eşliğinde

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »

Hamsili Pilav

Malzemeler: ½ kg hamsi 1 su bardağı pirinç 4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 orta boy soğan 2 tatlı kaşığı kuş üzümü 2 tatlı kaşığı fıstık 1 su bardağı su 1 çay kaşığı şeker yenibahar karabiber kırmızı toz biber tuz Hamsili Pilav Tarifi: Tuzlu ve sıcak suda yarım saat beklettiğiniz pirinçleri yıkayıp, süzün. Tencereye koyduğunuz sıvıyağda pembeleşene kadar çam fıstıklarını …

Devamını oku »

Somon Balığı Izgara

Malzemeler 150 gram taze somon balığı 5 gram tuz Yarım limon 10 gram zeytinyağı 3 gram sarımsak 1/8 adet fesleğen 50 gram pirinç 2 gram şeker 4 adet ıspanak yaprağı 4 gram havuç 4 gram kabak 5 gram patates 20 gram tost ekmeği 20 gram ayçiçek yağı 2 adet spagetti 1 dal Rozmari 1 adet cerry domates 10 gram tereyağı …

Devamını oku »

Fener Kavurma

Malzemesi: 800 gram fener balığı 1 adet büyük boy kuru soğan 3 adet sivri biber 4 tane kültür mantarı 4 diş sarımsak Yarım demet maydanoz 1 yemek kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 1 adet orta boy domates Fener Kavurma Tarifi: Fener balığını ufak ufak doğrayıp 1 yemek kaşığı tereyağı ile …

Devamını oku »

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Malzemeler 700 gram derisiz fileto 4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem 4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık 4 çorba kaşığı susam 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Sosu için: 300 gram mantar 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi: …

Devamını oku »

Mantarlı Hamsi Dolması

Malzemeler 600 gram hamsi 2 adet domates 1 adet sarı dolmalık biber 1 adet kırmızı dolmalık biber 15 adet mantar 40 yaprak pazı 1 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 2 diş sarımsak 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi Yeterli miktarda pul biber, kimyon, toz kişniş, kırmızı toz biber, karabiber 1 adet limon 2 çay kaşığı salça 2 adet …

Devamını oku »

Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası

Malzemeler Akdeniz yeşilliği 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet salatalık 2 adet taze soğan 5 adet zeytin 3 adet kiraz domates 20 gram ton balığı 10 gram mısır Yarım adet limon Yarım adet portakal Yarım adet greyfurt Turunçgil Soslu Tonbalığı Salatası Tarifi: Bütün malzemeleri küçük küp şeklinde doğrayın ve tonbalığı ile karıştırın. Limon, portakal ve greyfurt suyu ile tatlandırıp, …

Devamını oku »

Şişte Zargana

Malzemeler 4 adet zargana balığı 1 adet kırmızı yağlı biber 1 adet yeşil biber 8-10 tane çeri domates 1 kaşık limon suyu 1 kaşık zeytinyağı Akdeniz yeşillikleri Yeteri kadar tuz Şişte Zargana Tarifi: Zarganaları temizleyip 3 parmak eninde dilimleyin. Limon suyu, tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın. 1-2 saat dolapta bekletin. Şişlere domates, balık ve biber şeklinde sırasıyla dizip ızgarada pişirin. …

Devamını oku »