Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Dereotlu İstavrit

Dereotlu İstavrit

Puan ver

(8 kişilik)

Hazırlama Süresi: 35 Dakika

Pişirme Süresi: 15 Dakika

Zorluk Derecesi: **

 

Malzemeler

1 kilo istavrit

1 tatlı kaşığı tereyağı

Sos için:

1 fincan dövülmüş ceviz içi

3-5 diş sarımsak

2 adet limon suyu

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

2-3 çorba kaşığı su

Yeteri kadar tuz

Dereotlu İstavrit Tarifi:

Balıkları yıkayıp başını kopartın. Yan tarafından açıp içini ve kılçığını çıkarıp fileto haline getirin. Teflon tavaya tereyağını koyun. Balıkları tuzlayıp dinlendirin. Tavada unlamadan arkalı önlü kızartın. Servis tabağına alın. Üzerine dereotu sosu gezdirin. Sıcak olarak servise sunun. Sosu hazırlamak için; sarımsağı tuzla dövün. Bir kaseye alıp ceviz içi, limon suyu, su ve ince kıyılmış dereotunu karıştırın.

Tavsiye

Nestlé Türkiye’ye yeni CEO

Puan ver 2015 yılından bu yana Nestlé Ukrayna ve Moldova CEO’su olarak görev yapan Ansgar …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz