Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 40)

Haber Turu

Türkiye Genç Aşcı Yarışması, Özyeğin Üniversitesi’nde Yapıldı

Le Cordon Bleu’nun ev sahipliğinde “Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Genç Aşçı Yarışması 2015” gerçekleşti. Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağını Swissôtel Büyük Efes İzmir’den Tuğba Aktaş kazandı. İlk üçe, iki kadın aşçının girdiği yarışmada ikinciliği Four Seasons Sultanahmet’ ten Murat Yılmaz, üçüncülüğü ise Le Meridien İstanbul Etiler’ den Nalan Sezgin  aldı. Birinci olan Tuğba Aktaş, Budapeşte’de yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil …

Devamını oku »

Sırma C Limon İle Yaza Serin Bir Başlangıç

Limonun maden suyu ile buluştuğu zengin vitamin ve mineral kaynağı Sırma C Limon; lezzet ile sağlığı bir arada arayanların vazgeçilmezi. Sokakta, evde, ofiste, okulda kısacası yaşadığı her ana serinlik ve lezzet katmak isteyen herkesin tercihi olan Sırma; Meyveli&Vitaminli Maden Suları ile yaza hızlı bir başlangıç yapıyor. Genişleyen sırma ailesinin damaklara yer eden içeceği C limon maden suyu yenilenen ambalajı ile …

Devamını oku »

Hilton İstanbul Bomonti’den İftar Menüleri

Ödüllü şefi yönetiminde İstanbul’u dünya lezzetleriyle buluşturan “the globe”, Ramazan menüleriyle geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel tatlarını konuklarına sunmaya hazırlanıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin İstanbul’un önde gelen lezzet durakları arasında yer alan restoranı “the globe”, Ramazan’ı geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla sunan özel iftar menüleriyle karşılıyor. Ödüllü şef Yannis Manikis’in yönetiminde, 80 kişilik dev bir şef kadrosuna ev sahipliği yapan …

Devamını oku »

Meyveli Dondurma Sosları İle Serinliğe Davet

Havaların ısınmasıyla birlikte yazın keyifle yediğimiz dondurmayı bide soslu denemek ister misiniz? Meyveli dondurma sosları ile birlikte farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz?   Güzel bir dondurmanın, waffle, pankek, pastaların tamamlayıcıları arasında kuşkusuz birçok ayrıntı yer alıyor. Doğru malzemelerin bir araya getirilmesi kadar, malzemenin sunumu ve kullanım oranları da önemli. Soslar bu noktada dondurmanın, waffle, pankek, pastaların servisinde bir lezzet ve kıvam sağlayıcı …

Devamını oku »

Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da

Et severlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Tulum peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, tereyağ gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. İçli köfteden Antep patlıcan dolmaya, paçanga böreğinden zeytinyağlı karalahana dolmasına pek çok yöresel tat ana yemeklere geçmeden önce hem göze hem damağa hitap ediyor. Günaydın’ın kendine …

Devamını oku »

Gaggenau’dan Şık Mutfaklara Minimalist Ve Hızlı Davlumbazlar

Gaggenau’nun yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi minimalist ve şık tasarımlı davlumbazı, mutfaklarda yerden tasarruf sağlarken, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve yüksek bir verimlilikle yok ediyor. Çelik ve lüks yemek pişirme kültürünün simgesi Gaggenau, yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi davlumbazlar ile ev mutfaklarına profesyonel bir teknoloji getiriyor. Minimalist tasarımlı model, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve …

Devamını oku »

Seyidoğlu’ndan Yaza Özel Tropikal Helva

Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, yaza özel lezzetler serisi hazırladı. Geleneksel irmik helvası ile tropikal iklime has hindistan cevizini bir araya getiren Seyidoğlu, yaz aylarında ağızları tatlandıracak. Düşük kalorili ve meyve aromasıyla beğeni toplayan yeni tatlı çeşitlerine ağırlık veren Seyidoğlu, hindistan cevizli helva, fıstıklı un helvası, irmik helvası ve çocuklar için Pepee lisanslı kağıt helva gibi ürünlerini tüketicinin …

Devamını oku »

Simit Sarayı İle Yazı Serin Geçirin

Keyifli vakit geçirmek isteyenlerin ilk tercihi Simit Sarayı, menüsündeki birbirinden lezzetli soğuk içecek alternatifleri ile yaz sıcaklarına meydan okuyor. Farklı lezzetleri ve sunumları kadar müşterilerine sunduğu keyifli ortamıyla da dikkat çeken Simit Sarayı’nın zengin menüsüne eklediği serin seçenekler ile yaz daha ferah geçecek. Yaz mevsiminin sıcak günlerinde serin lezzetler arayanlar; ev yapımı Limonita, Frappe, Taze Sıkılmış Portakal Suyu, Mangolu, Çilekli …

Devamını oku »

Türkiye Taze Sıkma %100 Meyve Suyu İle Tanışıyor: “Zumosol”

Alışılagelmiş meyve sularının çok ötesinde ürünleri ile İspanya’nın dev markası Zumosol, Türk tüketicisini evde sıkılmış meyve suyu lezzeti ile buluşturuyor. Dünya’nın en ünlü meyve suyu markalarından, Avrupa’nın en büyük 2. meyve suyu üretim tesislerine sahip olan Zumosol, tamamen doğal, hiçbir katkı maddesi içermeyen, taze sıkma ve benzersiz lezzetleri ile Türkiye’de. Toksöz Grup tarafından Kasım 2013’te satın alınan ve yenilenen Zumosol, …

Devamını oku »

Knorr’dan Yepyeni Bir Çorba

Kurulduğu günden bu güne bulunduğu toprakların lezzet miraslarına sahip çıkan, unutulmuş tatları sihirli dokunuşlarla tekrar gün yüzüne çıkaran Knorr, bu Ramazan’da da iftar sofralarını yepyeni bir lezzetle buluşturuyor. Tam mevsiminde toplanan sebzeleri, doğal yöntemlerle kurutarak birbirinden lezzetli ürünleri sofralara taşıyan Knorr, şimdi de çorbaseverleri Ege’nin lezzet esintileriyle taçlanan yeni yöresel çorbasıyla buluşturuyor. Ege yöresinin hafif ve lezzetli mutfak kültürünü yansıtan …

Devamını oku »