Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 41)

Haber Turu

Pakmaya’dan Çikolata Partisi

Mutfakların ustası yemek bloggerları, Pakmaya Uygulama Merkezi’nde (PUM) gerçekleştirilen ‘Çikolata Partisi’nde bir araya geldiler. Pakmaya ürünleri ile birbirinden özel tarifler sunan bloggerlar, Pakmaya Pastacılık Şefi Cemil Çengel’İn sürprizleri ile keyifli anlar yaşadılar. Geliştirdiği yeni ürünler ile mutfakların vazgeçilmezi haline gelen Pakmaya, önemli Ar-Ge merkezlerinden Pakmaya Uygulama Merkezi (PUM)’da gerçekleştirdiği  ‘Çikolata Partisi’nde bloggerları ağırladı. Bloggerlar merengli çikolatalı tarttan, gül kurabiyeye, armutlu …

Devamını oku »

Ramazan’da Karbonhidratlardan Vazgeçmek Büyük Hata

İftar sofrası hazırlanırken her besin grubundan dengeli bir menü oluşturmanın önemli olduğunu vurgulayan NUDO Danışman Diyetisyeni Seçil Kenar, “Özellikle kilo almamak veya sağlıksız diye karbonhidrat içeren besinleri Ramazan menüsünden çıkarmak büyük bir hatadır” dedi. Türkiye’nin ilk yerli ve katkısız noodle markası NUDO’nun danışman diyetisyeni Seçil Kenar, Ramazan ayı için sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu. Vücut dengesini korumak adına oruç tutarken yediklerimize …

Devamını oku »

Sokak Gurmeleri İş Başında!

Prontotour blog sitesi, en çok seyahat edilen ülkelerin sokak lezzetleri hakkında ilginç bilgiler veriyor. Ülkelerle ilgili genel kültür araştırmaları, yaşam stilleri ve damak zevkleri gibi pek çok konuda bilgi veren, blog.prontotour.com ilginç bir araştırmaya daha yer veriyor. Seyahatlerin en plansız etkinlikleri, şüphesiz o ülkelerin ayaküstü atıştırmalık lezzetlerini tatmaktır. Karnınız acıktığında restoranda oturup yemek yemek yerine bir büfenin önünde durup sokak …

Devamını oku »

Dondurulmuş Gıda Pazarı 450 Milyon Liralık Büyüklüğe Ulaştı

SuperFresh, Türkiye’nin ilk dondurulmuş gıda markası. Kökleri 1970’lere dayanan Kerevitaş’ın dondurulmuş gıda markası olarak 1990 yılında Türk tüketicisini yeni nesil saklama yöntemi dondurulmuş gıda ile tanıştırdı. Milföyden, pizzaya, bezelyeden böreğe 25 yıldır pek çok ilki gerçekleştirmiş ve Türk tüketicisine sevdirmiş. Öyle ki, Türkiye’de dondurulmuş gıda sektörünün jenerik ismi olmuş SuperFresh. Yüzde 56’lık pazar payı ve yüzde 97 marka bilinirliği var. …

Devamını oku »

Nescafé Xpress’in “Trampa” Yol Macerası “Geveze” İle Başlıyor

Türkiye’nin en çok tercih edilen kahvesi Nescafé’nin dinamik ve genç markası Nescafé Xpress , sıradışı bir macera ile yaza ‘merhaba’ diyor. “Nescafé Xpress ile Trampa” macerasında sevilen ünlü radyo programcısı Geveze, İstanbul’dan Antalya’ya “beş parasız” olarak ulaşmaya çalışacak. Geveze’nin para yerine bir kamyon dolusu buz gibi Nescafé Xpress’i olacak. Gençlerin vazgeçilmez soğuk içeceği NESCAFE Xpress, yaza bol sürprizli, bol paylaşımlı …

Devamını oku »

Mehmet Erdoğan: Gıda Üretimini Arttıracak Tarımsal Politikalar Gözden Geçirilmeli

Tamamen ithalata bağlı ve ithalatla gıda sorununu çözmeye yönelik bir politikanın tehlikeli olduğunu söyleyen Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan;  “Gıda fiyatlarını düşürmek için, tüketiciye yansıyan boyutlarıyla fiyatları kontrol etmek gerekebilir. Ancak bunu yapmak için, yapay yöntemler yerine üretimsel çözümler bulunmalıdır. Yapılan tüm projeksiyonlara göre 2050 yıllarına doğru bir gıda krizi yaşanması hep beklenen ve muhtemel olan bir şeydir. …

Devamını oku »

Knorr Acısso’nun ‘Büyük Boy’ Acı Biber Yemek Sosu Çıktı

Türkiye’nin bir numaralı acı sosu Knorr Acısso’dan yeni Acı Biber Yemek Sosu, şimdi sıcak & soğuk yemek ve soslarda kullanım için daha yoğun kıvamıyla şeflerin Acısso lezzetini tüm reçetelerinde kullanmalarına imkan sunuyor. Pişirince de acılığını kaybetmeyen Knorr Acısso Acı Biber Yemek Sosu, 1,9 litrelik büyük boy ambalajıyla her şey dahil otel ve cafe-restoran şeflerinin Türk damak tadına uygun acı sos …

Devamını oku »

Sabri Ülker Vakfı 3. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi Yapıldı

Sabri Ülker Vakfı 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi, dünyaca ünlü bilim insanlarına ev sahipliği yaptı. 3.Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi bu yıl “Beslenmenin dünü, bugünü, yarını: Daha sağlıklı bir toplum için beslenme alışkanlıklarında değişim” temasıyla alanında dünyaca ünlü bilim insanlarını İstanbul’da bir araya getirdi. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünya genelinde her yıl meydana gelen 57 milyon ölümün %59’u diyabet, …

Devamını oku »

Metro ‘Kasap Okulu’ Açtı

Metro Toptancı Market, başta et kategorisinde çalışan personeli olmak üzere tüm çalışanlarını, et konusunda eğitmek amacıyla Kasap Okulu açtı. İstanbul’da başlayan eğitimler, zamanla diğer şehirlerdeki Metro çalışanları için de tekrarlanacak. Metro Toptancı Market, başta et satışı konusunda çalışanlar olmak üzere tüm personelini et konusunda bilgilendirmek ve eğitmek amacıyla Kasap Okulu’nu hayata geçirdi. İlk eğitim İstanbul’daki bir tedarikçiye ait tesiste gerçekleşirken, …

Devamını oku »

Yale Alarm Merkezi, Gördüğü İlgi Üzerine Hedef Büyüttü!

Kilit endüstrisinin 172 yıllık köklü markası Yale, ev ve işyerlerinde ekonomik güvenlik sunduğu Alarm Merkezi hizmetini, yılsonuna kadar 1.000 eve taşımayı hedefliyor. Firma, aralarında İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyükşehirlerin de olduğu 24 ilde 70’in üzerinde noktaya ulaşan alarm merkezi sayısını ise 2015 sonuna kadar 100’e çıkaracak. “Evde hırsızlık olaylarına ilişkin dünya genelinde yapılan araştırmalarına göre, alarm sisteminin varlığı, hırsızlar …

Devamını oku »