Özsüt, yaz menüsüne geçmesiyle, taptaze meyveler ve ferahlatıcı tatlar ile bu yaz da mutluluğun tadı her geçen gün arttırıyor. Pastalar, dondurmalar, geleneksel tatlılar, hafif atıştırmalıklar ve buz gibi nefis içecekler ile Özsüt rengarenk bir yaz geçirecek. Bu yılki yaz menüsünün başrolündeki mini pastalar ise Özsüt misafirlerini kendine hayran bırakacak. Yazın gelişi ile Özsüt de lezzetlerine ve renklerine yenilerini ekledi. Onlarca …
Devamını oku »Haber Turu
Nestlé’nin “Beslenebilirim” Projesine Birincilik Ödülü
Nestlé’nin “Beslenebilirim” projesi, kurumsal sosyal sorumluluk alanında en iyi proje seçildi. Bursa Halkla İlişkiler Derneği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve ilk kez ulusal ölçekte gerçekleştirilen Halkla İlişkiler Çalışmaları ödüllerinde; Nestlé’nin çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan “Beslenebilirim” projesi, kurumsal sosyal sorumluluk alanında en iyi proje seçildi. Halkla ilişkiler alanında uzman 7 kişiden oluşan jüri tarafından proje değerlendirmeleri yapılan Halkla …
Devamını oku »Unilever Food Solutions Geleceğin Şefleri İle Mutfağa Girdi
Unilever Food Solutions, Antalya’da aşçılık okullarından 25 öğrencinin katılımıyla mutfak eğitimi düzenledi. Ev dışı gıda sektörünün gelişmesi için eğitime büyük önem veren ve öncü çalışmalar yapan Unilever Food Solutions, aşçılık okullarından 25 öğrencinin katıldığı, otel kanalında en çok tercih edilen tatlı ve yemekler için Unilever Food Solutions Mutfak Yöneticisi Yasemin Ataman’ın yönetiminde bir mutfak eğitimi gerçekleştirdi. Etkinlikler kapsamında geleceğin şeflerine, …
Devamını oku »Türkiye Genç Aşcı Yarışması, Özyeğin Üniversitesi’nde Yapıldı
Le Cordon Bleu’nun ev sahipliğinde “Chaîne des Rôtisseurs Türkiye Genç Aşçı Yarışması 2015” gerçekleşti. Genç Aşçı Yarışması’nın Türkiye ayağını Swissôtel Büyük Efes İzmir’den Tuğba Aktaş kazandı. İlk üçe, iki kadın aşçının girdiği yarışmada ikinciliği Four Seasons Sultanahmet’ ten Murat Yılmaz, üçüncülüğü ise Le Meridien İstanbul Etiler’ den Nalan Sezgin aldı. Birinci olan Tuğba Aktaş, Budapeşte’de yapılacak uluslararası yarışmada ülkemizi temsil …
Devamını oku »Sırma C Limon İle Yaza Serin Bir Başlangıç
Limonun maden suyu ile buluştuğu zengin vitamin ve mineral kaynağı Sırma C Limon; lezzet ile sağlığı bir arada arayanların vazgeçilmezi. Sokakta, evde, ofiste, okulda kısacası yaşadığı her ana serinlik ve lezzet katmak isteyen herkesin tercihi olan Sırma; Meyveli&Vitaminli Maden Suları ile yaza hızlı bir başlangıç yapıyor. Genişleyen sırma ailesinin damaklara yer eden içeceği C limon maden suyu yenilenen ambalajı ile …
Devamını oku »Hilton İstanbul Bomonti’den İftar Menüleri
Ödüllü şefi yönetiminde İstanbul’u dünya lezzetleriyle buluşturan “the globe”, Ramazan menüleriyle geleneksel Türk ve Osmanlı mutfağının en özel tatlarını konuklarına sunmaya hazırlanıyor. Hilton İstanbul Bomonti’nin İstanbul’un önde gelen lezzet durakları arasında yer alan restoranı “the globe”, Ramazan’ı geleneksel lezzetleri modern dokunuşlarla sunan özel iftar menüleriyle karşılıyor. Ödüllü şef Yannis Manikis’in yönetiminde, 80 kişilik dev bir şef kadrosuna ev sahipliği yapan …
Devamını oku »Meyveli Dondurma Sosları İle Serinliğe Davet
Havaların ısınmasıyla birlikte yazın keyifle yediğimiz dondurmayı bide soslu denemek ister misiniz? Meyveli dondurma sosları ile birlikte farklı sunumlar hazırlayabilirsiniz? Güzel bir dondurmanın, waffle, pankek, pastaların tamamlayıcıları arasında kuşkusuz birçok ayrıntı yer alıyor. Doğru malzemelerin bir araya getirilmesi kadar, malzemenin sunumu ve kullanım oranları da önemli. Soslar bu noktada dondurmanın, waffle, pankek, pastaların servisinde bir lezzet ve kıvam sağlayıcı …
Devamını oku »Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da
Et severlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Tulum peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, tereyağ gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. İçli köfteden Antep patlıcan dolmaya, paçanga böreğinden zeytinyağlı karalahana dolmasına pek çok yöresel tat ana yemeklere geçmeden önce hem göze hem damağa hitap ediyor. Günaydın’ın kendine …
Devamını oku »Gaggenau’dan Şık Mutfaklara Minimalist Ve Hızlı Davlumbazlar
Gaggenau’nun yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi minimalist ve şık tasarımlı davlumbazı, mutfaklarda yerden tasarruf sağlarken, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve yüksek bir verimlilikle yok ediyor. Çelik ve lüks yemek pişirme kültürünün simgesi Gaggenau, yeni AI/AW 442 ada ve duvar tipi davlumbazlar ile ev mutfaklarına profesyonel bir teknoloji getiriyor. Minimalist tasarımlı model, yemek buharlarını ve kokuları sessiz ve …
Devamını oku »Seyidoğlu’ndan Yaza Özel Tropikal Helva
Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, yaza özel lezzetler serisi hazırladı. Geleneksel irmik helvası ile tropikal iklime has hindistan cevizini bir araya getiren Seyidoğlu, yaz aylarında ağızları tatlandıracak. Düşük kalorili ve meyve aromasıyla beğeni toplayan yeni tatlı çeşitlerine ağırlık veren Seyidoğlu, hindistan cevizli helva, fıstıklı un helvası, irmik helvası ve çocuklar için Pepee lisanslı kağıt helva gibi ürünlerini tüketicinin …
Devamını oku »