Ana Sayfa » Haber Turu (sayfa 16)

Haber Turu

Evde Yemek Pişirmek Isteyen Öğrencilere Püf Noktaları

Evde Yemek Pişirmek Isteyen Öğrencilere Püf Noktaları

[nextpage title=”Evde Yemek Pişirmek Isteyen Öğrencilere Püf Noktaları” ]Kendi ayaklarının üzerinde duracağın öğrencilik hayatın resmi olarak başlamış. Ama bir ömür öyle ütüde tost yapmakla, makarnaya ketçap sıkmakla geçmez. Bunların hepsinin çözümü var sevgili öğrenci kardeşim. ”Ben beceriksizim” diyerek mutfağa girmemezlik etme. Evinde çok hesaplı bir şekilde yemek yapabilir, bütçeni koruyabilirsin. Mesela her şeyden önce mutfağına çok iyi bir tava alarak başla …

Devamını oku »

Sürekli Yeme İsteğinizi Bastırmanın En Kolay Yolu

Sürekli Yeme İsteğinizi Bastırmanın En Kolay Yolu

Sağlıklı beslenmenin ilk adımı doğru ara öğünlerden geçiyor. Bazen stres, bazen can sıkıntısı ya da fiziksel sebeplerle gelen sürekli yeme isteğinin önüne geçmek için ara öğünler ihmal edilmemeli. Ara öğünleriniz için doğru bir seçenek olan Herbalife Protein Bar, içeriğindeki 10 gr proteinle sizlere lezzetli bir ara öğün alternatifi sunuyor. Sürekli Yeme Isteğinizi Bastirmak Için Ara Öğününüzü Doğru Seçin Açlık krizlerinizi bastırmak …

Devamını oku »

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ Gurmeleri Buluşturdu

Gastronomi Turizmi Derneği katkilariyla Seraf Restaurant’ta gerçekleşen ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ gecesi Ömür Akkor’un katilimiyla tüm turizm ve gastronomi camiasini buluşturdu. Binlerce yıllık zengin Anadolu kültürüyle yoğrulmuş geleneksel yemekleri İstanbul’un göbeğine taşıyan ve ‘Efsane Anadolu Lezzetleri’ sloganıyla yola çıkan Seraf Restaurant, dün akşam gerçekleştirdiği gecede Türk ve Osmanlı mutfağı kültürüne yönelik çalışmalarıyla bilinen genç ve ödüllü yazar Ömür Akkor’un katılımıyla ‘Efsane …

Devamını oku »

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi’nden Genç Aşçı Adaylarına Destek

Özyeğin Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu, bu yıl 15.’si düzenlenen uluslararası gastronomi yarışması İstanbul Mutfak Günleri’ne Gastroshow ile katıldı. Master Chef Franck Bruwier ve Master Chef Christophe Bidault’ün Fransız mutfağından örnekler sundukları şovları konuklar tarafından tam not aldı. Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen …

Devamını oku »

Vücut Şekline Göre Gelinlik Seçmenin Altın Kuralları

Kum Saati Vücut Şekline Sahip Olanlar Dünya nüfusunun sadece %8’inde olan bir vücut şeklidir. Kalçalar ve omuzların aynı oranda olduğu ve bir de bel oyuntusunun olduğu vücut tipidir. Her gelinlik modeli rahatlıkla taşınabilir. Ancak benim önerim o kusursuz fiziğin en iyi vurgulanabileceği tam balık formunda bir gelinlik tercih edilmesidir. Düz helen tipi gelinlikler fiziği gizleyeceği için kaçınılması gereken modeller arasında …

Devamını oku »

Galdirik ya da Sakarca desek Sizin İçin Ne İfade Eder?

Galdirik ya da Sakarca desek Sizin İçin Ne İfade Eder

Her bölgenin kendi kültürel mirasıyla doğan mutfak kültürü, insanoğlunu birbirinden farkı lezzetlerle karşılaştırıyor. Bu zevkli yolculuk için her gün farklı noktalara seyahat eden lezzet tutkunları, birinden doğal ve farklı lezzetleri tatma şansını yakalıyor. Peki, size şimdi Galdirik ya da Sakarca desek aklınıza ne gelir? Tüm dünyada çok katmanlı kültürel bir zenginliğe sahip olan mutfak kültürü, tarih boyunca hayat bulduğu coğrafyaların …

Devamını oku »

Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Osmanlı’da Yemek Kültürünün En Önemli Özellikleri

Türk geleneklerinde de var olan ocağın, yemeğin ve aile birliğinin birbiriyle ilişkili olduğu düşüncesi, Osmanlı dönemi boyunca sürdü. Bugüne kalan “evinde tencere kaynamak”, “ocağı bacası tütmek” gibi deyimler; mutfak, yemek ve ailenin devamı ve aile içinde kurulan bağların Türkler için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Osmanlı’da Yer sofraları Sofra” kelimesi, üzerinde yemek yenmek üzere yere serilen yaygıdan gelir. Türkler, Orta Asya’dan …

Devamını oku »

Alzheimer, Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Alzheimer, Kadınlarda Daha Sık Görülüyor

Toplumda 65 yaş üzeri her 15 kişiden biri Alzheimer hastası… Kısa süreli başlayan unutkanlıklar, hastalıkta zamanla kişilerin yaşamını elinden alıyor. Üstelik nadir de olsa kişileri 40 ve 50’li yaşlarda da yakalayabiliyor. Erken Gelişen Alzheımer’a Dikkat Unutkanlık, hepimizin zaman zaman yaşadığı bir sorun… Ancak unuttuklarımızı hatırlamanız uzun sürmez. Çoğu stresli iş ortamı, yorgunluk gibi faktörlerden kaynaklanan unutkanlıklar ya bu kadar basit …

Devamını oku »

25 Liraya, Güzel Et Yiyebileceğiniz Yerler

25 Liraya Güzel Yemek Yenecek Yemekler

[nextpage title=”25 Liraya, Güzel Et Yiyebileceğiniz Yerler” ]Ucuza da güzel ve kaliteli yemek yenilebilir. Özellikle bekarların tercih ettiği hazır ve hızlı yemek olarak bilinen fast-food’ların çokta sağlıklı olmadığını hepimiz biliyoruz. İstanbul’da ve Türkiye’yenin bir çok yerinde ucuza ve kaliteli yemek yiyebileceğiniz yerleri sizler için derledik. Tüm detaylar haberimizde.[/nextpage] [nextpage title=”ciğer ızgara” ] CİĞER IZGARA Diyarbakır – Dağkapı Ciğercisi – 12 …

Devamını oku »

TGRT EU’nun İlgiyle İzlenen Şefi Abdullah Hakim Yavrutürk Anlatıyor

TGRT EU’nun İlgiyle İzlenen Şefi Abdullah Hakim Yavrutürk Anlatıyor

TGRT EU’nun ilgiyle izlenen şefi Abdullah Hakim Yavrutürk: “Tercihim her zaman pratik ama bir o kadar da lezzetli tarifler oluyor…” 1977 yılında Van’ın Muradiye ilçesinde doğan Abdullah Hakim Yavrutürk 1992 yılında aşçılık mesleğine başladı. 1995 yılında babasının vefat etmesi nedeniyle ailesinin sorumluluklarını üstlendi. “Askerlikle Birlikte Yemek Yapmaya Ara Vermek İstiyordum ki…” Vatani görevi yapmak üzere Hatay İskenderun’a giden Yavrutürk, yemek …

Devamını oku »
Deneme bonusu