Ana Sayfa » Günün Tarifi » Kastamonu Lokması

Kastamonu Lokması

Hazırlayan: Sema TEMİZKAN – İnci BAK – Fotoğraf: Özgür BAKIR

(4 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram kurutulmuş üryan eriği

1 kase kavrulmuş badem içi

1 kase un

1 çay bardağı toz şeker

1-2 çorba kaşığı gül suyu (yemeklik)

Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

Üryan eriklerini ılık suda tutarak yumuşamasını sağlayın. Yumuşayınca çekirdeklerini dikkatlice çıkartıp yerine birer kavrulmuş badem yerleştirin. Ayrı çukur bir kasede unu, gül suyunu ve şekeri ekleyerek boza kıvamında, sulu bir hamur hazırlayın. Erikleri bu karışıma buladıktan sonra kızgın yağda kızartın. Servis tabaklarına alın ve isteğe göre üzerine pudraşeker serpip hemen servis yapın.

Aklınızda Bulunsun: Kurutulmuş Üryan eriğini Malatya Pazarı’ndan temin edebilirsiniz.

#kastomonulokması #lokma #lokmatarifi #lezzet #tatlı #tatlıtarifleri #evdetatlıkeyfi #kastamonulezzetleri #kastamonumutfağı #kastamonutatlıları #yöreseltatlar #yöreseltatlılar

Tavsiye

Anne sütündeki biyoaktif bileşenler bağışıklığı destekliyor

Nutricia Türkiye Medikal, Pazar Erişim ve Kurumsal İlişkiler Direktörü ve Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz