Ana Sayfa » Günün Tarifi » Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

Körpe Sebzeli Pirinç Salatası

(4 Kişilik)

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ

Malzemeler:

3/4 su bardağı Amerikan pirinci

1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

10 adet mini havuç

10 adet mini kabak

1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

Tuz

Hazırlanışı:

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Kabakları ve havuçları buharda 3 dakika haşlayın. Daha sonra boyuna dörde bölün. Sebzeleri zeytinyağıyla tavada hafifçe kavurun. Tuzunu ve kıyılmış maydanozu ekleyip tatlandırın. Tüm malzemeyi, haşlayıp süzdüğünüz pirinçle harmanlayın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.

#körpesebzelipirinçsalatası #pirinçsalatası #yazsalataları #salata #salad #evdeyemekzevki

Tavsiye

Şeftalili  Puding

Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: hande Göksan – Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (2 Kişilik)  Malzemeler: …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir