Yapım- Fotoğraf: Aysun Ulutaş Avşalak
(4-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 su bardağı haşlanmış nohut
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, Karabiber
Hazırlanışı:
Haşlanmış nohutları iki kağıt havlu arasına alarak nazikçe kurulayın. Bu şekilde kabuklarından da daha kolayca ayrılmasını sağlamış olun. Tüm kabuklarını ayıkladıktan sonra baharat ve zeytin yağı ile harmanladığınız nohutları 200 derece alt üst ayarda önceden ısıttığınız fırında 15 dakika pişirin.
Not: Bu tarifi cam kavanozda muhafaza edebilir, çerez olarak tüketebileceğiniz gibi salatalarınızda da kullanabilirsiniz…
#nohutcips #sağlıklıatıştırmalık #kolaycips #cipstarifi #evdecips #evdeyemekzevki #food #yummy