Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Etli Güveç
Etli Güveç

Etli Güveç

Etli Güveç

4 Kişilik Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler:

500 gram dana eti
1 adet büyük boy patlıcan
1 adet kabak
3 adet sivri biber
1 adet dolmalık renkli biber
300 gram taze fasulye
2 adet patates
3 adet soğan
5-6 adet kurutulmuş domates
2 adet orta boy domates
Tuz, karabiber

Etli Güveç Sosu İçin:

1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıcak su
Yarım çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvı yağ
Ayrıca:
5-6 yaprak taze fesleğen
3 diş sarımsak

Etli Güveç

Etli Güveç Hazırlanışı:

Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın ve sıvı yağda ön kızartmasını yapın. Daha sonra süzüp 3 adet zar şeklinde doğranmış soğan ve tuzla birlikte harmanlayın. Küp doğranmış biberleri, irice doğranmış kurutulmuş domatesleri, parmak şeklinde doğranmış taze fasulyeleri, küp doğranmış patatesi, iri doğranmış kabağı, zar şeklinde doğranmış domatesleri, tuzu, baharatı ilave edin. Tüm malzemeyi harmanlayın.

Sosu için; Salçaları, sıcak suyu, tuzu ve sıvı yağı iyice çırpın.
Yağlanmış güveç kabına etin üçte birini yayın. İç malzemenin yarısını etlerin üzerine ekleyin. Kalan eti de sebzeli karışımın üzerine ilave edin. En son kalan sebzeleri ekleyip iyice yayın. En son diş diş sarımsakları yerleştirin. Sosunu dökün. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynaması için bekleyin. Daha sonra üzerini kapatıp ateşi iyice kısın. 50-55 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Ayvalı ve Etli Güveç

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir