Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Sarımsaklı Et Kapama
Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama
Puan ver

Sarımsaklı Et Kapama

(6 Kişilik)

Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte)

Malzemeler:

1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir)

1 baş sarımsak

1 adet soğan

Karabiber

Tuz

Sarımsaklı Et Kapama

Hazırlanışı:

Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup yerleştirin. Etlerin üzerini kapatacak bir tencere kapağı yerleştirin. Üzerine boşluk kalmayacak şekilde biraz daha büyük bir tencere kapağı daha yerleştirin.

Çok hafif ateşte kendi yağı ve suyu ile pişinceye kadar takriben 2 saat ateşte pişirin. Suyunu her 20 dakikada bir kontrol edin. Suyunu çekmişse her seferinde 1 çay bardağı sıcak suyu kenarından ilave ederek pişmesini sağlayın.

Yazarın Notu: Kapağı doğrudan etin üzerine kapattığınızdan, boşluk kalmadığından emin olun.

OKU ➤  Pirinçli Domates Çorbası

Tavsiye

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş

Patatesli KişPuan ver Patatesli Kiş (4 Porsiyon İçin) Malzemeler: Kremalı Karışım İçin: 225 ml. krema …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir