Kremalı Büzme Börek İçin Malzemeler: 4 adet yufka 4 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket krema (200 ml) 1 paket kabartma tozu Peynirli harç malzemesi: 250 gram tatlı lor peyniri 100 gram ekşi lor peyniri 100 gram ufalanmış beyaz peynir 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (1 Tepsi için) Hazırlanışı: Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı …
Devamını oku »Etiket arşivi: yemek zevki
Ispanaklı Gül Börek
Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …
Devamını oku »Şekerpare Tatlısı
Şekerpare Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram margarin 20 gram tereyağı 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet yumurta 1 su bardağı toz şeker 4-4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Şurubu için: 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıcak su 2 su bardağı soğuk su Üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı (6 Kişilik) Hazırlanışı: Oda …
Devamını oku »Mantarlı Tavuk Sarma
Mantarlı Tavuk Sarma İçin Malzemeler: 4 Adet tavuk but fileto 250 gram mantar 1 adet sivri biber 1 adet soğan 1 kase kaşar (rendelenmiş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber, pul biber Sos için: 1 kaşık tereyağı 1 kaşık biber salçası 1 kaşık un Yarım bardak su (4 Kişilik) Hazırlanışı: Soğanı soyup kıyın. Mantarları nemli bir bezle silip …
Devamını oku »Geleneksel Ramazan Lezzetleri Günaydın’da
Yıllardır süregelen uzmanlığı ile etseverlerin ilk tercihi olan Günaydın, Ramazan ayına özel iftar menüleriyle misafirlerini ağırlamayı bekliyor. Nesilden nesile aktarılan, Anadolu’nun kültürel mirası geleneksel lezzetler, bu Ramazan’da Günaydın Kebap Restoranları ve Köfte&Döner Şubeleri eşsiz sunumu ile iftar sofralarını renklendiriyor. Antep peyniri, pastırma, hurma, zeytin, petek bal, kaymak gibi iştah açıcı iftariyeliklerle başlayan menü birbirinden lezzetli çorbalar ile devam ediyor. Haşlama …
Devamını oku »Lezzetli Ve Görkemli İftar Sofraları Divan’da
Divan Otelleri ve Restoranları, Ramazan Ayı’na özel lezzetli ve görkemli iftar sofraları hazırlıyor. Divan Şefleri tarafından hazırlanan geleneksel ve modern tatlar, şık sunumlarıyla hem gözlere hem damaklara hitap ediyor. Taksim’in simgesi Divan İstanbul’da Ramazan ayı boyunca, fasıl ekibi eşliğinde açık büfede iftar lezzetleri sunuluyor. Ayrıca, Divan Pub’ın terasında döner, ızgara ve gözleme köşeleri de yer alıyor. Şehrin buluşma noktası …
Devamını oku »Carte d’Or’dan 3 Yeni Lezzet
Carte d’Or, 3 yeni tatlı ve dondurma sosuyla hem damakları hem de gözleri şenlendiriyor. Carte d’Or, yaza, çikolatalı, karamelli ve kırmızı meyveli soslarıyla ‘merhaba’ dedi. Çikolatalı Sos, zengin bitter aromasıyla yoğun bir çikolata lezzeti sunarken, Kırmızı Meyveli Sos çilek, vişne, ahududu ve karaduttan oluşan içeriğiyle meyve severleri 12’den vurmaya hazırlanıyor. Karamelli Sos ise yoğun kıvamı ve tadıyla tüm karamel tutkunlarını …
Devamını oku »Peynirli Zarf Börek
Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler; 1 çay bardağı yoğurt 1 su bardağı su 2 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 250 gram yumuşak margarin 1 çorba kaşığı sirke 4,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kase beyaz peynir Yarım demet dereotu Üzeri için: 2 adet yumurtanın sarısı Çörekotu, susam veya haşhaş (1 tepsi için) Hazırlanışı: Böreğin harcı için …
Devamını oku »Margarita Pizza
Margarita Pizza İçin Malzemeler: Pizza hamuru için 150 ml. oda sıcaklığında su Yarım tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı zeytinyağı 300 gram un Yarım paket kurumaya Domates sosu için: 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 500 gram domates rendesi 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi 1 avuç taze fesleğen Tuz, karabiber Üzeri için: 400 gram Mozzarella veya dil peyniri Birkaç …
Devamını oku »Limonlu Kek
Limonlu Kek İçin Malzemeler: 185 gram margarin 200 gram pudra şekeri 3 adet yumurta 3 su bardağı un 1 su bardağı süt 1 limonun rendelenmiş kabuğu 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya (4 Kişilik) Hazırlanışı: Oda sıcaklığında bekleterek yumuşattığınız margarinin içine pudra şekerini ilave edip krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları birer birer kırarak şeker-yağ karışımına ekleyin ve karıştırın. Ardından …
Devamını oku »