Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Ispanaklı Gül Börek

Ispanaklı Gül Börek

ıspanaklı-gul-boreği-yemek-zevki

Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler:

Börek hamuru için:

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 çorba kaşığı sirke

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

5 su bardağı un

Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için)

Harcı için:

1 kilo ıspanak

1 adet soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber

Üzeri için:

2 adet yumurtanın sarısı

Susam

(1 Tepsi için)

Hazırlanışı:

Harcı hazırlamak için ıspanak yapraklarını yıkayıp süzün ve irice doğrayın. Tavada zeytinyağını ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Daha sonra ıspanağı ilave edip sote edin.  Tuzunu ve baharatını ekleyip tatlandırdıktan sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın.

Hamur için, öncelikle sıvı malzemeyi ve yumurtayı yoğurma kabında karıştırın. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip azar azar sıvı karışıma ilave edin ve yumuşak bir hamur yoğurarak yarım saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırın. Her bir bezeyi yufkadan biraz daha küçük açarak aralarına eritilip ılınmış margarin sürün. Yufkayı ortadan ikiye kesin ve iç malzemeyi uzunlamasına yayın. Rulo şeklinde sarın ve iki ucundan içeri doğru kıvırın. Elde ettiğiniz iki gülü ortadan bıçak yardımıyla ayırıp,  yağlanmış veya yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Hayal’in notu: isteğe gör harca peynir veya kavrulmuş dolmalık fıstık da ekleyebilirsiniz.

OKU ➤  İstanbul’un En Leziz İftar Durakları Zomato’da

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir