Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 27)

Etiket arşivi: yemek zevki

Haydari Video

Kolaylıkla Yapabileceğiniz Haydari Tarifi İçin Malzemeler; 4 çorba kş. Süzme Yoğurt 1/2 demet Dereotu 3 diş Sarımsak 1/2 çay bar. Zeytinyağ Tuz

Devamını oku »

İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler: 125 gram irmik 200 gram toz şeker 250 gram süt 90 gram tereyağı 10 gram çam fıstığı (4 Kişilik ) Hazırlanışı:  Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde …

Devamını oku »

Kuru Domates Çorbası

Kuru Domates Çorbası İçin Malzemeler: 100 gram tereyağı 2 çorba kaşığı un 10-12 adet kurutulmuş domates 1 çay bardağı kesme makarna 4, 5 su bardağı et suyu Tuz, karabiber (4 Kişilik) Hazırlanışı: Kuru domatesleri 10 dakika kadar sıcak suda bekletin.  Süzüp blender yardımı ile püre haline gelene dek ezin. Tereyağını çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu hafifçe kavurun. Kurutulmuş domates püresini …

Devamını oku »

Anne Çorbası: Tavuk Suyuna Çorba

Tavuk Suyuna Çorba İçin Malzemeler: 1 kilo tavuk eti veya bütün tavuk Birkaç dal kereviz sapı 1-2 adet havuç 1 adet soğan Su Hazırlanışı: Tavuk etlerini tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip birkaç saat bekletin. Suda bekletmiş olduğunuz tavuk etlerini suyun içinden alın. Süzüp suyunu döktükten sonra tekrar tencereye alın. Soğanın kabuğunu soyup boyuna ikiye kesin. Havuçların kabuğunu …

Devamını oku »

Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler: 1 su bardağı bulgur 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 kase haşlanmış sebze garnitür (bezelye, havuç, patates) 1 tatlı kaşığı biber veya domates salçası  (4 Kişilik) Sebzeli Bulgur Pilavı Hazırlanışı: Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Salçayı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Bulguru ilave edin. 2 bardak kaynar suyunu ve tuzunu ekleyin. Bir …

Devamını oku »

Soslu Top Köfte

Soslu Top Köfte İçin Malzemeler; Yarım kilo kıyma 1 adet orta boy soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 yemek kaşığı galeta unu 2 adet yumurta 1 fincan süt 2 yemek kaşığı mısır nişastası Kimyon Yenibahar Tuz Ayçiçek yağı (kızartmak için) Sosu İçin: 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı un 2 su bardağı et suyu (4 Kişilik) Hazırlanışı Bir …

Devamını oku »

Fırında Mücver Tarifi

Fırında Mücver İçin Malzemeler: 3 adet büyük boy kabak 1 kase rendelenmiş beyaz peynir ve kaşar peyniri karışımı 1 demet taze soğan 2 çay bardağı un Yarım demet dereotu Yarım demet nane Yarım demet maydanoz 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı pul biber 1 kahve fincanı zeytinyağı (6 Kişilik)  Hazırlanışı: Kabakların kabuğunu kazıyın ve kabakları çukur bir kabın içine rendeleyin. …

Devamını oku »

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç

Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç İçin Malzemeler • 500 gram tavuk eti (tercihen kalça şiş tarafı) • 3 adet büyük boy patates • 1 çorba kaşığı kurutulmuş kekik • 1 su bardağı su • Tuz Kekikli ve Patatesli Tavuk Güveç Tarifi; Patateslerin kabuğunu soyup cevizden biraz daha büyük parçalar halinde doğrayın. Tavuk etini de ceviz büyüklüğünde doğrayıp kurutulmuş kekik ile harmanlayın. Emsan Kamelya Efes Tencereyi …

Devamını oku »

Kremalı Büzme Börek

Kremalı Büzme Börek İçin Malzemeler: 4 adet yufka 4 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 paket krema (200 ml) 1 paket kabartma tozu Peynirli harç malzemesi: 250 gram tatlı lor peyniri 100 gram ekşi lor peyniri 100 gram ufalanmış beyaz peynir 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri (1 Tepsi için)  Hazırlanışı: Yumurtayı, yoğurdu ve sıvı …

Devamını oku »

Ispanaklı Gül Börek

Ispanaklı Gül Börek İçin Malzemeler: Börek hamuru için: 1 su bardağı su 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı sıvı yağ 2 çorba kaşığı sirke 1 adet yumurta 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tuz 5 su bardağı un Yarım paket eritilmiş margarin (yufkaların arasına sürmek için) Harcı için: 1 kilo ıspanak 1 adet soğan Yarım çay bardağı zeytinyağı …

Devamını oku »