Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » İrmik Tatlısı

İrmik Tatlısı

Puan ver

irmik-tatlısı-yemek-zevki

İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:

125 gram irmik

200 gram toz şeker

250 gram süt

90 gram tereyağı

10 gram çam fıstığı

(4 Kişilik )

Hazırlanışı: 

Tereyağını orta boy bir tencerede eritin. İrmiği ekleyin. Sürekli karıştırarak 10 dakika boyunca kavurun. Fıstıkları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşi kısın. Altın rengini alana dek kavurmaya devam edin. Sütü ayrı bir yerde kaynatıp irmiğe ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 1 dakika bekletin. Daha sonra kapağını açıp şekerini ekleyin. Birkaç dakika karıştırıp ocaktan alın. İrmik tatlısını ocaktan alır almaz geniş bir kaba aktarın. Bu şekilde soğumaya bırakın. İsteğe göre Antepfıstığı içi ile servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Yemek Bloggerlarından Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne Tam Not

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz