Ana Sayfa » Tarifler » Çorba Tarifleri » Toyga Çorbası

Toyga Çorbası

toyga-çorbasi-yemek-zevki

Toyga Çorbası İçin Malzemeler:

Yarım çay bardağı göce (buğday)

Yarım çay bardağı nohut

2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme)

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz

Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz

(4-6 Kişilik)

Hazırlanışı:

Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü tencerede haşlayın, süzün.

Yoğurtla unu çırpın ve karışıma 6 bardak su ( tercihen et suyu) ilave edip kısık ateşte kaynayana kadar  karıştırın. Kaynayınca haşlanmış hububatları çorbaya ilave edin. 8-10 dakika kısık ateşte tüm malzemeyi kaynatın.

Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın. Kızdırdığınız tereyağının üzerine yarpuzu ekleyip kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Sosunu gezdirip servis yapın.

 

Aklınızda Bulunsun: Yarpuzun kurutulmuşunu aktarlardan temin edebilirsiniz. Tazesini de yöresel ot satan yerlerden bulabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir