Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek zevki (sayfa 26)

Etiket arşivi: yemek zevki

Kağıt Kebabı Video

Kağıt Kebabı İçin Malzemeler; 500 gr Kuzu Eti 1 demet Taze Soğan 1 demet Dereotu 1 demet Maydanoz 1 çorba kş. Sıvıyağ Karabiber Kekik Tuz Yağlı Kağıt

Devamını oku »

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler: Hamuru için: 250 gram tereyağı 1 adet yumurta 1 su bardağı pudra şekeri 3,5 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 çay kaşığı toz tarçın 1 çay kaşığı toz zencefil Yarım çay kaşığı toz karanfil Açmak için nişasta (1 küçük kase) Üzeri için: 1 çorba kaşığı pudra şekeri Süt karameli …

Devamını oku »

Soğuk Ayran Çorbası

Soğuk Ayran Çorbası İçin Malzemeler 1 su bardağı aşurelik buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 6 su bardağı koyu ayran 1 adet yumurta Taze nane yaprakları 1 silme tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Aşurelik buğdayı bir gece öncesinden ıslatın ve iyice yumuşayıncaya kadar az suda, suyunu çekerek haşlayın. Yumurtayı çırptıktan sonra ayranla iyice karıştırın. Haşlanmış buğdayların üzerine yumurta-ayran karışımını yavaşça ekleyin. …

Devamını oku »

Kaymaklı Güllaç

Kaymaklı Güllaç İçin Malzemeler: 6 yaprak güllaç 3 su bardağı süt 3 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ceviz içi 250 gram kaymak (4-6 Kişilik)  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri bir tencerede kaynattıktan sonra ılınmaya bırakın. Bir tane güllaç yaprağını tepsiye yerleştirin. Üzerine şekerli sütten gezdirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp üst üste yerleştirin. En üstteki yaprağın ortasına uzunlamasına …

Devamını oku »

Etli Güveç

Etli Güveç İçin Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ  (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …

Devamını oku »

Sağlıklı Atıştırmalıklarla Sağlıklı Ramazan Geçirn

Sofraların zengin, sohbetin doyumsuz olduğu aile kavramının bir kez daha öneminin hatırlandığı bu özel dönemi sağlıkla geçirmek için sağlıklı atıştırmalıkları sofranızdan eksik etmeyin. Ramazan’da sofraların vazgeçilmesi olması gereken sağlıklı atıştırmalıkları Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan öğrendik. Probiyotik Yoğurt: Probiyotik yoğurt içine taze nane doğrayabilirsiniz. C vitamini ve folik asitten zengin olan nane yaprakları, sizi hem sıcak …

Devamını oku »

Yemek Bloggerlarından Kipa Yöresel Lezzetler Festivali’ne Tam Not

İzmir’in ünlü yemek bloggarları, Kipa’nın 3. Yöresel Lezzetler Festivali’nin tanıtım etkinliğinde buluştu. Mantıdan şalgam suyuna, künefeden turşuya farklı lezzetleri tadan bloggerlar, Kipa sayesinde Türkiye’nin çeşitli yörelerine ait lezzetlere rahatlıkla ulaşabildiklerini söyledi. Önde gelen perakende zinciri Kipa’nın, Türkiye’nin pek çok farklı yöresine ait lezzetleri müşterilerinin beğenisine sunduğu ve artık gelenekselleşen Yöresel Lezzetler Festivali, İzmir’in ünlü yemek blogglarlarını bir araya getirdi. 5-14 …

Devamını oku »

İstanbul’un En Leziz İftar Durakları Zomato’da

22 ülkede, 1 milyondan fazla restoranın gerçek menü bilgilerine sahip olan Zomato, İstanbul’daki 254 restoranın iftar menülerini ve programlarını bir araya getiriyor. Kişilere belirledikleri harita üzerinde ve seçtikleri bütçe aralığında yeme-içme mekânlarını listeleyen Zomato, ramazan boyunca da kullanıcılarının yeme-içme tercihlerine ışık tutuyor. Toplam 254 restoranın iftar menülerinin yer aldığı ayrı bir filtreleme seçeneği hazırlayan Zomato, milyonlarca kullanıcısının iftar programlarını şekillendiriyor. …

Devamını oku »

Toyga Çorbası

Toyga Çorbası İçin Malzemeler: Yarım çay bardağı göce (buğday) Yarım çay bardağı nohut 2 su bardağı yoğurt (tercihen süzme) 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tereyağı Tuz Birkaç dal kurutulmuş veya taze yarpuz (4-6 Kişilik) Hazırlanışı: Göce nohudu en az 7-8 saat kadar suda bekletin. Daha sonra birkaç kez akan suyun altında yıkayıp süzün. Geniş bir tencerede veya düdüklü …

Devamını oku »

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisinden “Karadeniz Usulü İftar”

Fatih Karadeniz Pidecisi, Ramazan coşkusunu geleneksel lezzetlerle yaşamak isteyenleri Karadeniz usulü iftar sofrasına davet ediyor. Pidenin üstadı, yöresel lezzetlerindeki ustalığını Ramazan ayında da sürdürerek Trabzon tereyağı ile terbiye edilmiş ezogelin çorbasını misafirlerine iftar sürprizi olarak hazırlıyor. Bu lezzetin yanı sıra zengin bir iftariye tabağı, taş fırında ve odun ateşinde pişirilen kapalı kıymalı-kapalı kavurmalı, kuşbaşılı,  3 peynirli ve ıspanaklı pide çeşitleriyle …

Devamını oku »