Ana Sayfa » Etiket arşivi: yemek tarifleri

Etiket arşivi: yemek tarifleri

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş

Patatesli Kiş (4 Porsiyon İçin) Malzemeler: Kremalı Karışım İçin: 225 ml. krema 225 ml. süt 5 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber İç Malzemesi İçin: 1 adet büyük boy patates 2 dal pırasa 100 gram çeddar peyniri Kiş Hamuru İçin: 125 gram tereyağı 250 gram un 3 adet yumurta 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk

Greyfurt Soslu Patlıcanlı Tavuk (4 Kişilik) Malzemeler: 1.5 kilo kemiksiz ızgaralık tavuk eti, çok küçük doğranmış 4 adet kemer patlıcan, uzunlamasına doğranmış 2 adet orta boy kuru soğan, doğranmış 2 adet çarliston biber, doğranmış 5 iri diş sarımsak, doğranmış 2 adet orta boy domates, rendelenmiş 2 tatlı kaşığı acı biber salçası 2 çay kaşığı köri 2 çay kaşığı kajun baharatı …

Devamını oku »

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama

Sarımsaklı Et Kapama (6 Kişilik) Pişirme Süresi: 150 Dakika (çok kısık ateşte) Malzemeler: 1 kilo kuzu veya koyun parça et (etler orta büyüklükte kesilir) 1 baş sarımsak 1 adet soğan Karabiber Tuz Hazırlanışı: Etleri yıkayın, tuz ve karabiberle ovun. Diş diş ayıklanmış sarımsaklarla berabere orta boy bir tepsinin ortasına toplu olarak yerleştirin. Etin en orta yerine bütün bir soğanı soyup …

Devamını oku »

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası

Narenciyeli Kereviz ve Rezene Salatası Malzemeler: 1-2 adet büyük kereviz (500 gram kadar) 1 baş rezene 2 adet greyfurt 2 dal kereviz sapı 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı: Rezeneleri mandolin yardımı ile çok ince dilimleyin. 1 adet greyfurtun suyunu sıkın ve bu suda rezeneleri yaklaşık 30 dakika marine edin. Kerevizleri de mandolin yardımı …

Devamını oku »

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi

Enginar Ezmesi (4 Kişilik) Malzemeler: 6 adet büyük enginar (soyulmuş) 1 adet büyük boy tatlı soğan (iri küp doğranmış) Yarım su bardağı zeytinyağı Yarım tatlı kaşığı deniz tuzu Yarım tatlı kaşığı toz şeker 300 gram taze iç bakla (kabuklarından ayrılmış) 1 adet orta boy havuç (iri küp doğranmış) Yarım demet dereotu (kıyılmış) 1 adet portakalın suyu 1 adet limonun suyu …

Devamını oku »

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie

Naneli Ananaslı Smoothie (2 Kişilik) Malzemeler: Yarım ananas, doğranmış ve dondurulmuş 1 adet portakal Yarım çay bardağı su Bir avuç nane yaprağı Hazırlanışı: Tüm malzemeleri blenderda karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis edin.

Devamını oku »

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma

Erik Turşulu Kavurma (4 Kişilik) Malzemeler: 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı sıvı yağ 500 gram kuzu eti (tercihen yağları alınmış) 1 tatlı kaşığı salça 5-6 adet arpacık soğan 10 adet yeşil erik turşusu 1 küçük parça lahana turşusu 1 adet kapya biber 1 adet havuç turşusu Hazırlanışı: Geniş bir tavayı ısıtın. Kuşbaşı etleri ve salçayı ekleyin. Suyunu salıp …

Devamını oku »

Fesleğen ve Goji Berry Balkabağı Çorbası

Fesleğen ve Goji Berry Balkabağı Çorbası

Fesleğen ve Goji Berry Balkabağı Çorbası (Gaziantep Yöresi) (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram (2 dilim balkabağı) 2 diş sarımsak 1 adet orta boy gümüş soğan 1 çay kaşığı toz şeker 1 adet havuç 1 adet patates Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal 2 su bardağı tavuk suyu Yeterli miktarda tuz, karabiber Zeytinyağı 1 yemek kaşığı tereyağı Yarım su bardağı yemeklik krema …

Devamını oku »

Deniz Börülcesi Eşliğinde Sardalye Mücveri

Deniz Börülcesi Eşliğinde Sardalye Mücveri

Deniz Börülcesi Eşliğinde Sardalye Mücveri (4 Kişilik) Malzemeler: 500 gram sardalye Yarım demetten az taze soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 2 dal arapsaçı otu Yeterli miktarda zeytinyağı Yeterli miktarda tuz, karabiber 4-5 yaprak taze nane Yeterli miktarda mısır unu 1 demet deniz börülcesi 3 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı limon tuzu Hazırlanışı: Sardalyeleri ayıklayıp …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya (4 Kişilik) Malzemeler: 750 gram taze barbunya (ayıklanmış) 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates (kabuksuz küçük küp doğranmış) 1 adet büyük tatlı soğan  (küp doğranmış) 1 diş sarımsak 1 adet orta boy havuç  (küçük küp doğranmış) 1 adet bütün çarliston 1 tatlı kaşığı toz şeker 3 su bardağı su Deniz tuzu Hazırlanışı: Soğan ve havuçları zeytinyağında kavurun. …

Devamını oku »
error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz