Limon yağının cilde faydaları Aksuvital Ar-Ge Merkezi’nden Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, limon yağının ciltte oluşan sivilce ve siyah noktalarda etkili olduğunu belirtti. Aksuvital Ar-Ge Merkezinden Kimya Mühendisi Nigar Yıldırım, limon yağı ile ilgili bilgi verdi. Yıldırım, , limon yağının ciltte oluşan sivilce ve siyah noktalarda etkili olduğunu vurguladı. Yıldırım, “Etrafınızdaki temizlik ürünlerinin önyüzlerine baktığınızda mutlaka limon içeren bir çeşidi vardır. …
Devamını oku »Etiket arşivi: sahur
Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…
Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli… Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin… Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı Ramazan ayında oruç …
Devamını oku »Tahıllı Salata
Tahıllı Salata (2 Kişilik) Malzemeler 4 çorba kaşığı nohut 4 çorba kaşığı buğday 4 çorba kaşığı pirinç greçka 2 çorba kaşığı yeşil mercimek 4 yaprak kıvırcık 1 çorba kasesi Akdeniz yeşilliği Yarım demet roka Çeyrek demet dereotu Çeyrek demet maydanoz Yarım dilim nar 4 adet çeri domates 1 yaprak taze yufka 2 adet taze soğan 8 adet ceviz içi …
Devamını oku »Pasta & Cheese
Pasta & Cheese (2 Kişilik) Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …
Devamını oku »Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan
Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …
Devamını oku »Kuzu Etli Enginar
Kuzu Etli Enginar (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet taze enginar (tercihen bebe enginarı) 1 adet limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 adet soğan 300 gram kuzu eti 4-5 adet yeşil erik Tuz Ayrıca: Yarım limonun suyu 1 yemek kaşığı un Hazırlanışı: Enginarların kalın kabuklu dış yapraklarını temizleyin, boyuna ikiye kesip içinde tüylü bölümü varsa tüylerini de temizleyin. İkiye …
Devamını oku »Zerdeçallı Patates
Zerdeçallı Patates (4 Kişilik) Malzemeler: 8 adet orta boy patates 1 kase süzme yoğurt 1 tatlı kaşığı zerdeçal 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 dal maydanoz Tuz Hazırlanışı: Patateslerin kabuğunu soyun. Patatesleri iyice ısıtılmış tencereye aktarın. Her tarafını hafifçe kızartın. Üzerini örtecek kadar su, 1 tatlı kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı zerdeçal ekleyin. Patatesleri yumuşayıncaya kadar zerdeçallı suda haşlayın. …
Devamını oku »Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı
Süzme Yoğurtlu ve Reyhanlı Mantı (2 Kişilik) Malzemeler: 1 su bardağı fırında kızarmış hazır mantı 1 litre su 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı tereyağı 1 kase süzme yoğurt 1 yemek kaşığı krema 2-3 dal maydanoz Ayrıca: 1 yemek kaşığı tereyağı 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı kurutulmuş reyhan Hazırlanışı: Mantıları tuz ilave edilmiş …
Devamını oku »Çilek Kompostosu
Çilek Kompostosu (6 Kişilik) Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …
Devamını oku »Kiraz Kompostosu
Kiraz Kompostosu (6 Kişilik) Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı kiraz, çekirdekleri temizlenmiş 4-5 adet çilek 1 kahve fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri, kirazları ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık ateşte …
Devamını oku »