Ana Sayfa » Etiket arşivi: sahur (sayfa 2)

Etiket arşivi: sahur

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten!

Kim korkar glütenten! Glüteni hayatımdan çıkardığımdan beri en büyük sıkıntım unla yapılan ürünlerin alternatifini bulmaktı. Artık iyi bir un öğütücüm var. Bu demektir ki her türlü bakliyattan un elde edeceğim ve bu unlardan kendime yeni yeni tarifler geliştireceğim. İlk tarifimi mercimek unundan yaptığım sandviç ekmeğinden yana kullanmak istedim. Mercimek Unlu Sandviç Ekmeği (8 Adet İçin)   Malzemeler: 3 adet yumurta …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR

RAMAZAN’DA CEVİZ SİNİRE BİREBİR Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, Ramazan ayında halsizlik, yorgunluk ve sinirlilik halini en aza indirmek için beslenme konusunda dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgiler paylaştı. Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik gelmektedir. Medical Park Fatih Hastanesi’nden Dahiliye …

Devamını oku »

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ

RAMAZANDA SUSUZLUĞUN ÇARESİ SALATALIK VE KARPUZ Sıcak havaların yaşandığı Ramazan’ın ortasına geldiğimiz şu günlerde oruç tutanları en çok zorlayan şey vücudun susuz kalması. Bunu önlemenin yolu ise iftar ve sahur sofralarında tüketeceğimiz besinleri iyi seçmekten geçiyor. İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Hastanesi Uzman Diyetisyeni Olcay Barış, salatalık ve karpuzun tam da bu noktada çok etkili olduklarını anlatarak, önemli bilgiler …

Devamını oku »

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ

ORUÇLUYKEN AĞIZ KOKUSUNU ÖNLEYEN 10 ÖNERİ Ramazan ayında uzun süre aç kalınması ve gün içinde sıvı tüketilememesi kötü ağız kokusunun oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Sosyal yaşamı da olumsuz etkileyen kötü ağız kokusu için birkaç püf noktasına dikkat etmek yeterli olabiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Ağız ve Diş Hastalıkları Bölümü’nden Dr. Dt. Aslı Tapan, Ramazan ayında ağız kokusunu önlemenin yolları hakkında bilgi verdi. …

Devamını oku »

Oruç Tutarken Kilo Almayın!

Oruç Tutarken Kilo Almayın! Ramazan ayında uzun süren açlıklar kan şekerinde belirgin düzeyde düşmelere sebep olmaktadır. Kişiler iftar anında hızlı bir besin alımı yaşarlarsa kan şekerinin hızla yükselmesine neden olacağından ağırlık çökmesi hissi, yorgunluk ve uyku hali şikayetlerini yaşayabilmekteler. Ramazanda Kilo Alımının Önüne Geçin! Ramazanda Beslenme Düzeni Nasıl Olmalıdır? Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Derya Fidan, ‘’Ramazan …

Devamını oku »

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz

Oruç İle Bedeninizi De Güçlendirebilirsiniz Ramazan ayında oruç tutmak manevi anlamının yanı sıra bilimsel açıdan kanıtlanmış olan bedene olumlu katkılarıyla da önemli bir zaman dilimidir. Diyetisyen Emre Uzun, iftar ve sahurda hem uzak durulması hem de vazgeçilmemesi gereken beşer besinin yanı sıra iftara ve sahura en uygun menü önerilerini paylaştı. Emre Uzun, iftar ve sahurda sağlığı koruyacak çok özel tarifler …

Devamını oku »

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT!

AZI DA ÇOĞU DA ZARAR! GÜNLÜK İYOT MİKTARINA DİKKAT! İyotun besinsel önemi tiroit bezinin metabolizmasında rol almasından kaynaklanmaktadır. Günümüzde iyotlu su, tuz ve ekmek kullanımı sayesinde iyot yetersizliği nadiren görülür. Bununla birlikte, iyot eksikliği ülkemizin belirli bölgelerinde halen önemli bir halk sağlığı sorunu olmaya devam etmektedir. İyot eksikliği, tüm dünyada en yaygın mikro besin yetersizliği nedenleri arasındadır. İyot yetersizliği zeka …

Devamını oku »

Ebegümeci Oğlak Kapama

Ebegümeci Oğlak Kapama (4 Kişilik)   Ebegümeci Oğlak Kapama Malzemeler 1 kilo oğlak eti 4-5 diş sarımsak 1 adet soğan (2’ye bölünmüş şekilde) 2 adet mini havuç 2 adet rezene dalı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 demet ebegümeci 1 demet radika 1 demet taze kekik 1 demet taze biberiye 100 gram zeytinyağı Hazırlanışı 1 kilo oğlak etini zeytinyağı ve karabiber karışımından …

Devamını oku »

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma

Ciğer Sarma (6 Kişilik)   Malzemeler: 1 takım kuzu / oğlak ciğer (gömleği ile birlikte) 1 adet büyük kuru soğan 4 çorba kaşığı domates salçası 1 demet taze soğan Çeyrek demet maydanoz, nane, dereotu karışımı 3 su bardağı pirinç 50 gram dolmalık fıstık 4 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çay kaşığı yenibahar 2 çay kaşığı kuru nane 5 çorba kaşığı …

Devamını oku »

Hoş geldin Ramazan

Hoş Geldin Ramazan

Hoş geldin pide arası pastırma   Hiç ziyaret etmediği sofraların bile Ramazan ayı boyunca yıldızı olan pastırma, hurma ve zeytinden sonra gelen bir iftar klasiği. Ve tabii yanında, üzerinde dumanı tüten tazecik pide ile birlikte…   Adı çoğu zaman kuru fasulyeyle, börekle, yumurtayla anılan pastırma, Ramazan ayında tek başına yıldız oluyor. Öyle ki, pastırma bütün yıl ziyaret etmemiş olduğu sofraların …

Devamını oku »