Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar (sayfa 4)

Etiket arşivi: iftar

Baharatlı Tavuk Köftesi

Baharatlı Tavuk Köftesi İçin Malzemeler 500 gram tavuk kıyması 1 adet soğan 3 diş sarımsak 1 adet yumurta 2 yemek kaşığı galeta unu 1 tutam maydanoz 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Çeyrek çay kaşığı dövülmüş karanfil Çeyrek çay kaşığı toz kişniş Çeyrek çay …

Devamını oku »

Soğan Çorbası

Soğan Çorbası İçin Malzemeler 5 adet orta boy soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet et suyu tableti yada 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı su 1 çay bardağı krema 2 adet defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri İçin: 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 2 adet tost ekmeği (8 kişilik) Soğan Çorbası Hazırlanışı Soğanları tereyağında  ve …

Devamını oku »

Yaza Özel Yepyeni Serinleten Lezzet: Activia Ayran

Sıcak yaz günlerinde hem formunu korumak hem de serinlemek isteyenler için Activia yepyeni bir lezzet sunuyor. İçeriğinde bulunan probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan Activia Ayran, yüzde 1 yağ oranıyla lezzeti ve sağlığı bir araya getiriyor. Sağlıklı beslenmenin ve formda kalmanın bir parçası olarak, fiziksel aktivitelerin ve hareketli yaşam tarzının yanı sıra düzenli bir sindirim sistemi de oldukça önemli. …

Devamını oku »

Künefe

Künefe İçin Malzemeler 240 gram kadayıf 40 gram margarin 40 gram tereyağı 30 gram şerbet (yarım su bardağı şeker, 1.5 bardak su) 40 gram tuzsuz köy peyniri 20 gram fıstık (4 Kişilik) Künefe Hazırlanışı Kadayıfları açın. Isıya dayanıklı bir tabağın dibine 80 gram margarin ve tereyağı karışımını yayın. Üstüne 100 gram kadayıfı yayın. Kadayıfın üzerine peynir ve fıstığı koyun. Üstüne …

Devamını oku »

Adana Kebap

Adana Kebap İçin Malzemeler 500 gram yağsız kuzu kıyma 500 gram kuzu boşluğu 300 gram kuyruk yağı (şerbetli) 1 tutam tuz Yarım demet maydanoz 2 kırmızı yağ biberi 60 gram pul biber, az karabiber (4 Kişilik) Adana Kebap Hazırlanışı Tüm malzemeleri zırhtan geçirin, 160 gramlık parçalara ayırdığınız Adana etlerini şişe sarın. Mangalda veya elektrikli ızgarada pişirin. Közlenmiş domates ve biberle …

Devamını oku »

Vişneli Anneanne Kurabiyesi

Vişneli Anneanne Kurabiyesi İçin Malzemeler: 450 gram un 125 gram pudra şekeri 150 gram margarin veya tereyağı 3 adet yumurtanın sarısı 1 paket vanilya Vişne taneleri 1 adet yumurtanın akı (2 Tepsi İçin)  Vişneli Anneanne Kurabiyesi Hazırlanışı: Elenmiş unu, pudra şekerini, oda ısısında yumuşamış margarini veya tereyağını, yumurta sarılarını ve vanilyayı hamur yoğurma kabına veya mutfak robotunun yoğurma aparatına aktarın. …

Devamını oku »

Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe İçin Malzemeler Kek İçin: 5 adet yumurta 10 yemek kaşığı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 10 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı irmik 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti İçin: 4 su bardağı soğuk süt 5 yemek kaşığı toz şeker 200 ml. krema Frambuaz Sos İçin: 1 su bardağı frambuaz 1 çay bardağı toz şeker …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler 1 kilo kemer patlıcan 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 1 adet büyük boy soğan 3 diş sarımsak 1 adet kırmızı dolmalık biber 1 adet çarliston biber 2 adet büyük domates Yarım su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 1 çay kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı zeytinyağı (4 Kişilik) Zeytinyağlı …

Devamını oku »

Soğuk Biber Çorbası

Soğuk Biber Çorbası İçin Malzemeler 1 kilo kırmızı dolmalık biber 1 su bardağı domates suyu 2 yemek kaşığı küp doğranmış domates 2 diş sarımsak 3 sap taze soğan 3-4 sap taze nane 1 küçük kase haşlanmış nohut 100 gram salatalık 2 çay bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber 1 adet limonun suyu (4 Kişilik) Soğuk Biber Çorbası Hazırlanışı Biberleri uzunlamasına dörde kesip …

Devamını oku »

İşte Sağlıklı Ramazan Sofrası  

Ramazan meyve ve sebzenin her renginin en bol olduğu zamana gelince sofralar da o kadar renkli. Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif Karacanoğlu’ndan ile sağlıklı ve renkli Ramazan sofrasını öğrendik.  Sofranızda Bu Besinlere Yer Açın! Yoğurt: İftarda ve sahurda mutlaka sofranızda olsun. Özellikle probiyotik yoğurtları tercih edin. Yazın sık yaşanan ishaller, uzun açlık nedeniyle yaşama ihtimaliniz olan hazımsızlık, …

Devamını oku »