Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar

Etiket arşivi: iftar

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …

Devamını oku »

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!

RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN! Ramazan boyunca oruç tutan her 4 kişiden 3’ü, yaklaşık 17 saat süren açlık nedeniyle mevcut kilolarını koruyarak ya da kilo vererek bu ayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bu avantaj, birkaç gün süren bayramda aşırı miktarda yemek ve tatlı tüketimi nedeniyle tersine dönebiliyor. Bayramı kilo almadan ve sağlıklı geçirebilmek için birkaç önemli noktaya dikkat etmek …

Devamını oku »

RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN

RAMAZAN BAYRAMI’NDA BUNLARI YAPMAYIN RAMAZAN BAYRAMI’NDA EN ÇOK YAPILAN BESLENME HATALARI Bayramın gelişi ile geride bıraktığımız Ramazan ayı süresince alıştığımız beslenme düzenini terk ediyoruz. 2 ana öğünden oluşan beslenme sıklığımızı bir gün içerisinde 3 ana öğün ve daha fazla ara öğüne çıkarıyoruz. Ramazan süresince gündüz yerine akşam ve gece beslendiğimiz bu dönemin sonunda yeni düzenimize bir günde geçmemiz dikkatli olunmadığı …

Devamını oku »

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli…

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli...

Ramazan ayında sağlıklı bir oruç için sağlıklı beslenme gerekli… Yeterli ve uzun süre tok tutacak şekilde güçlü bir sahur öğünü bütün günü enerjik ve rahat geçirmemize zemin hazırlar. Günün sonunda, bütün gün aç ve susuz kalan bedenimizi iftarda öyle beslemeliyiz ki, yorulan vücudumuzu yapılandırsın, kan şeker seviyesini sağlıklı seviyelere getirebilsin…   Nil Şahin GÜRHAN Beslenme Uzmanı   Ramazan ayında oruç …

Devamını oku »

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese

Pasta & Cheese (2 Kişilik)   Malzemeler 1 paket Taglietelli Makarna 1 su bardağı domates sos 1 su bardağı krema 4 çorba kaşığı rende parmesan peyniri 1 tutam tuz 1 tutam toz karabiber 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tutam taze fesleğen 1 çay bardağı rende mozarella peyniri Domates Sos İçin: 3 adet orta boy domates Çeyrek kereviz sapı 1 tutam …

Devamını oku »

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan

Çook rahatlığıyla lezzetli bir Ramazan Ramazan sofraları deyince akla en sevdiğimiz çeşit çeşit yemekler, tatlılar, mevsime uygun salatalar, börekler geliyor. Mutfakta pek fazla vaktiniz yok ama Cook gibi kurtarıcılarınız varsa yemek yapmaktan hiç korkmayın! Domatesli ve Sebzeli Pirinç Pilavı  (4 Kişilik) Malzemeler: 2 su bardağı baldo pirinci 3 adet büyük boy domates (300-400gr) 2 çay kaşığı kimyon 2 yemek kaşığı …

Devamını oku »

Kayısı Tatlısı

Kayısı Tatlısı

Bolluk ve bereket dolu sofralarınız olsun… Bu yılın iftar davetlerimde soğuk çorbalar, hafif ana yemekler, mevsimin meyvelerinden kompostolar ve tatlılar eşlik edecek. Kayısı Tatlısı (4 Kişilik)   Kayısı Tatlısı Malzemeler: 12 adet kayısı (olgun ve sert olanı) 1 parça loğusa şekeri (ceviz büyüklüğünde) 1 adet çubuk tarçın 2 yemek kaşığı toz şeker 2 su bardağı su Hazırlanışı: Kayısıları yıkayıp süzdükten sona …

Devamını oku »

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu

Çilek Kompostosu (6 Kişilik)   Çilek Kompostosu Malzemeler: 2 litre su 500 gram çilek 1 çay bardağı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu 1 dal taze nane Çilek Kompostosu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık …

Devamını oku »

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu

Kiraz Kompostosu (6 Kişilik)   Malzemeler: 2 litre su 1 su bardağı kiraz, çekirdekleri temizlenmiş 4-5 adet çilek 1 kahve fincanı toz şeker 1 adet çubuk tarçın 1 tatlı kaşığı limon suyu Hazırlanışı: Suyu geniş bir tencere alın. Şekeri ve tarçın çubuğunu ekleyin. Şekerli su kaynamaya başlayınca yıkayıp süzdüğünüz çilekleri, kirazları  ve limon suyunu ilave edin. 15 dakika kısık ateşte …

Devamını oku »

Hamilelere Müjde

Hamilelere Müjde: Taze Hindistan Cevizi ile Mide Bulantılarına Son Ekranların popüler yarışma programıyla Türkiye’deki bilinirliliği hat safhaya ulaşan Taze Hindistan Cevizi’nden hamileleri sevindirecek bir haber geliyor. Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli, hamilelik döneminde mide bulantısı sorunu yaşayan anne adaylarının Taze Hindistan Cevizi ile eski, mutlu günlerine dönebileceklerinin müjdesini veriyor. Vitamin, antioksidan ve mineraller bakımından zengin olan Taze Hindistan …

Devamını oku »