Ana Sayfa » Tarifler » Pratik Yemekler » Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

Puan ver

Zeytinyağlı-Patlıcan-Pilaki-Yemek-ZevkiZeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler

1 kilo kemer patlıcan

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

1 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet çarliston biber

2 adet büyük domates

Yarım su bardağı pirinç

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı zeytinyağı

(4 Kişilik)

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayın. Kararmamaları için bol tuzlu suda 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgeçten geçirin. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.

Bir tencerede 1 su bardağı zeytinyağını kızdırın. Küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış biberleri, küp doğranmış domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edin. Pirinci , 2 su bardağı sıcak suyu koyup orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabının dibine yayın. Üzerine pirinçli harcı yayın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo kapatarak 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin.

OKU ➤  Peynirli Zarf Börek  

Tavsiye

 “Hayallerimin peşinden koştum...”

 “Hayallerimin peşinden koştum…”

Puan ver  “Hayallerimin peşinden koştum…” İstanbul Bilgi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğrencisi Öykü …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz