Ana Sayfa » Etiket arşivi: iftar (sayfa 2)

Etiket arşivi: iftar

PRIVATE REASON TOSTUN TARİHİNİ YENİDEN YAZIYOR !

  “This is my happy place” sloganıyla, Bebek’te açıldığı ilk günden beri tüm 3. dalga kahve ve sağlıklı yiyecek severlerin uğrak yeri haline gelen Private Reason (Artisan Coffee & Kitchen) yenilenen menüsündeki artisan tostlarıyla adeta tostun tarihini yeniden yazıyor. Açıkhava reklam sektörünün önde gelen firmalarından Reklam2010’un da kurucusu olan Vardar Topçu’ya ait Private Reason’ın menüsünde yer alan ve sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı!

Yemek Zevki Dergisi Haziran Ayı Yeni Sayımız Çıktı! ✨ *Ramazana Özel Tarifler *Annem Usulü Taze Yaprak Sarma… *Pesto Sosun Çipuraya Eşliği… *Ev Yapımı Sneakers… *Cennet Çamuru… *Kent Boringer ile Ramazan tatları… *Yaza yakışan yemekler… *Yaz Kompostoları… *Bu Ramazan tatlı-tuzlu keyfiniz Pakmaya’dan… *Asos Pizza… *Antakya Yöresine Ait Mahluta Çorbası… *Hurma Tatlısı… *Nar Soslu Bonfile… *Şekersiz Karadut Reçeli… *Foccacia… *Çerkez yemekleri ile …

Devamını oku »

Sebzeli Ekşili Köfte

Sebzeli Ekşili Köfte İçin Malzemeler 500 gram yağsız dana kıyması 1 adet kuru soğan 3 diş sarımsak 1 demet maydanoz 5 dilim dost ekmeği 1 adet yumurta 2 adet kabak 2 adet havuç 5 adet çarliston biber 2 adet patates 400 gram yoğurt 2 adet limon 3 çorba kaşığı un Tuz, karabiber, pul biber (4 Kişilik) Sebzeli Ekşili Köfte Hazırlanışı …

Devamını oku »

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı

Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı İçin Malzemeler: 500 gram yoğurt 2 su bardağı su Yarım demet dereotu 3 dal taze reyhan 1,5 çay bardağı haşlanmış buğday 1 çay bardağı haşlanmış nohut 1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 çay kaşığı haspir otu 1 çorba kaşığı haşhaş tohumu (4-6 Kişilik) Reyhanlı ve Dereotlu Ayran Aşı Hazırlanışı: Yoğurda suyu ilave edip iyice çırpın. …

Devamını oku »

Et şiş

Et şiş İçin Malzemeler: 2 kilo dana antrkot 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay bardağı süt 2 adet soğan Tuz, 1 çay kaşığı salça (4 Kişilik) Et şiş Hazırlanışı:                                       Eti kuşbaşı doğrayın. Çukur bir kaba aktarıp 3-4 saat kadar sadece zeytinyağının içinde dinlendirin. Daha sonra rendelenmiş soğanı suyunu, sütü ve 1 çay kaşığı salçayı bir kasede iyice çırpın. Bu …

Devamını oku »

Türlü 

Türlü  İçin Malzemeler:                                      300 gram dana veya kuşbaşı et 2 adet orta boy havuç 200 gram taze fasulye 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy kabak 150 gram bamya 3 adet dolmalık yeşil biber 2 adet orta boy soğan 4 …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı İçin Malzemeler:                                                 4 adet orta boy ayva 1,5 su bardağı toz şeker 4 adet karanfil 1 adet limonun suyu Üzeri için: Rendelenmiş elma Kaymak (4 Kişilik) Hazırlanışı:                                         Ayvaların kabuğunu soyup ikiye bölün. Çekirdeklerini …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya İçim Malzemeler:                          500 gram barbunya 1 adet soğan 2 adet orta boy havuç 2 adet orta boy patates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı silme toz şeker 7-8 dal maydanoz 1 adet yeşil biber 1 adet …

Devamını oku »

Kestaneli Kup

Kestaneli Kup İçin Malzemeler 4-5 adet bütün kestane şekeri 100 gram kremşanti Çikolata Sosu  (1 Kişilik) Kestaneli Kup Hazırlanışı Kup kabının tabanına kremşantinin yarısını koyun. Üzerine kestane şekerinin tamamını yerleştirdikten sonra bunun üzerine de kremşantinin geri kalan kısmı koyarak en üst kısmına arzu ettiğiniz miktarda çikolata sosu sıkarak servis edin.

Devamını oku »

Çeltik Kebabı

Çeltik Kebabı İçin Malzemeler 400 gram patates 200 gram süzme yoğurt 200 gram pişmiş döner eti 200 gram domates 50 gram tereyağı 200 gram sıvı yağ (2 Kişilik) Çeltik Kebabı Hazırlanışı Patateslerin tamamını kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sıvı yağ içerisinde çıtır kıvamına gelinceye kadar kızartın. Servis tabağına alarak üzerine yoğurt dökün. Üzeri kapanacak şekilde dönerleri serin. Başka bir tarafta kısık …

Devamını oku »