Malzemeler: 500 ml süt 100 gram toz şeker 1 yumurtanın sarısı 2 çorba kaşığı mısır nişastası 50 gram tereyağı 1 paket şekerli vanilin Üzeri İçin: 1-2 çorba kaşığı bitter parça çikolata Taze orman meyvesi Bisküvi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, yumurta sarısını ve nişastayı tencereye alın. İyice çırpın. Kısık ateşte topaklaşmadan sürekli karıştırarak pişirin. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın. Tereyağını, vanilyayı ve …
Devamını oku »Etiket arşivi: iftar
Etli Domates Dolması
Fotoğraf: Hande Göksan – Yapım: İnci Bak – Yapım Asistanı: Ekrem Çağatay (4 Kişilik) Malzemeler: 4 adet domates (tercihen Çanakkale ve büyük boy) 300-400 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 4 adet soğan 1 çay bardağı pirinç 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates Et …
Devamını oku »Pirinçli Peynir Topları (Arancini)
Toplam Hazırlama Süresi: 35 dakika Porsiyon: 6-8 Malzemeler: 2 su bardağı Calrose Pirinç 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta 20 gram maydanoz 20 gram dereotu Kaplama İçin: 100 gram un ve 100 panko Kızartmak İçin: Bitkisel yağ Hazırlanışı: Pirinci bol suda haşlayın, bir kenara alın ve süzün. 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, maydanoz ve dereotunu haşlanmış pirinçle …
Devamını oku »Tavuklu Pirinç Pilavı
Toplam Hazırlama Süresi: 45 dakika Porsiyon: 6 Malzemeler: 2 su bardağı calrose pirinç 2 tavuk göğsü 1 su bardağı şehriye 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı tavuk suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı: Pirinci yıkayın ve süzün. Tavukları haşlayın ve suyunu saklayın. Haşlanmış tavukları parçalayın. Pirinç tereyağı ve tuzla kavurun, sıcak tavuk suyu ekleyip kısık ateşte pişirin. Pilavı dinlendirin, üzerine tavukları …
Devamını oku »Yenidünya Kebabı
Yapım: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 20-25 adet yenidünya 300 gram orta yağlı kıyma Tuz, kimyon, karabiber 1 kahve fincanı nar ekşisi Su Hazırlanışı: Yenidünyaların saplarını çıkartın. Enine ikiye kesip çekirdeklerini de çıkartın. Kıymayı, tuz ve baharatla birlikte iyice yoğurun. Yoğurduğunuz kıyma hamurundan küçük parçalar koparıp yenidünya meyvelerinden bir tanesinin yarısına doldurun, diğer yarısını da hafifçe …
Devamını oku »Pratik Pide Pizza
Fotoğraf: Özgür Bakır – Yapım: Şef Ekrem Çağatay – Prodüksiyon: İnci Bak 2 Kişilik Malzemeler: 1 adet pide 5-6 dilim pastırma 1 top suda mozzarella 4 dilim taze kaşar peyniri 1 yemek kaşığı acuka sos 1 yemek kaşığı zeytinyağı 4-5 adet sarı çeri domates 4-5 adet kırmızı çeri domates 2-3 yaprak taze fesleğen Hazırlanışı: Pidenin üst hamurunu elinizle koparıp bir …
Devamını oku »Yaprak Sarma
Fotoğraf: Murat Erdoğan – Prodüksiyon: İnci Bak Malzemeler: 1 kilo taze asma yaprağı 1,5 kilo beyaz soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet nane Yarım demet dereotu 1 kahve fincanı dolmalık fıstık 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı tarçın 1,5 su bardağı zeytinyağı 1 adet limon 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz …
Devamını oku »Köz Biberli Domates Çorbası
Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Yapım: İnci BAK – Yapım Asistanı: EKREM ÇAĞATAY 4 Kişilik Malzemeler: 4 adet kapya biber 1 kilo orta boy domates 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 çay bardağı süt 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 4-5 su bardağı sıcak …
Devamını oku »Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun
Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yard. Doç. Dr. Binnur Okan Bakır, bayramda kalori yüklemesinden korunmak için porsiyon kontrolü yapılması gerektiğine dikkat çekerek “Avuç içi kadar porsiyonlar kullanmanız sizi kilo artışından kurtarır” dedi. Ramazan ayı boyunca tuttuğunuz oruç ile birlikte vücudunuzun öğün ve saat düzeni, tükettiğiniz besin miktarı ve çeşitliği fazlasıyla değişti. Bayram ziyaretlerinde …
Devamını oku »RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN!
RAMAZAN’DA VERDİĞİNİZ KİLOLARI BAYRAMDA GERİ ALMAYIN! Ramazan boyunca oruç tutan her 4 kişiden 3’ü, yaklaşık 17 saat süren açlık nedeniyle mevcut kilolarını koruyarak ya da kilo vererek bu ayı tamamlamanın mutluluğunu yaşıyor. Ancak bu avantaj, birkaç gün süren bayramda aşırı miktarda yemek ve tatlı tüketimi nedeniyle tersine dönebiliyor. Bayramı kilo almadan ve sağlıklı geçirebilmek için birkaç önemli noktaya dikkat etmek …
Devamını oku »