Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 61)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Bulgurlu Yumurtalı Köfte

Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 200 gram dana kıyma 1 yemek kaşığı salça Tuz, karabiber Harcı için: 300 gram dana kıyma 2 adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çay bardağı ceviz içi Tuz, karabiber Kızartma için: 3 adet yumurta 1 su bardağı sıvı yağ Bulgurlu Yumurtalı Köfte Tarifi: Bulguru kaynar su ile yıkayıp süzün, bir tepsiye alın. Üzerine …

Devamını oku »

Ispanaklı Tavuk Sarma

Malzemesi • 750 gram büyükçe dövülmüş tavuk bifteği • 300 gram ıspanak • 1 adet kuru soğan • 100 gram taze kaşar • Tuz, karabiber • Yarım çay bardağı sıvı yağ Sosu İçin: • 1 adet kuru soğan • 1 adet kırmızı biber • 2 adet domates • Sıvı yağ, tuz, karabiber, pul biber Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi: 1.Ispanakları yıkayın. …

Devamını oku »

Çöp Şişten Ali Nazik

Malzemeler 150 gram yağsız dana eti 110 gram patlıcan 2 adet ince dilim domates 2 adet ince dilim sivri biber 2 gram maydanoz 30 gram tereyağı 1 diş sarımsak 110 gram yoğurt Çöp Şişten Ali Nazik Tarifi: Çöp şişlik etleri bıçakla doğrayın ve tereyağında soteleyin. Sotelerken içine az miktarda renkli biber katın. Patlıcanları ateşte közleyin. Sonra kabuklarını soyun ve bir …

Devamını oku »

Nohutlu Buğday Pilavı

Malzemeler 1 su bardağı buğday 1 çay bardağı nohut 3 yemek kaşığı tereyağı 2 su bardağı et suyu Tuz Nohutlu Buğday Pilavı Tarifi:Bir gece önceden nohudu ve buğdayı ıslatın. Nohudu haşlayıp süzün. Tencereye buğday, nohut ve et suyunu koyun, yeteri kadar tuz ilavesiyle suyunu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin. Karıştırıp servise sunun. Yanında salçalı sosla pişirilmiş kemikli etle …

Devamını oku »

Usta Kebabı

Malzemeler 180 gram kuzu eti 1 adet patlıcan Yarım domates 1 adet sivri biber 1 adet elma dilim kuru soğan 3 dal roka 50 gram tereyağı 1 tutam karabiber 1 tutam toz kırmızıbiber Usta Kebabı Tarifi: Patlıcanı közleyip, soyduktan sonra servis tabağının içine tüm olarak yayın. 180 gram eti bir tavada tereyağı ile birlikte yağ koyulaşıncaya kadar soteleyin. Eti sotelerken, …

Devamını oku »

Çömlekte Dermason Fasulye

Malzemesi: 2 su bardağı kuru fasulye 2 baş kuru soğan Yarım kilo kuzu eti 2-3 adet yeşil biber 1 çorba kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı tereyağı 1 adet domates Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber Çömlekte Dermason Fasulye  Tarifi: Dermason fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güveç içinde ince …

Devamını oku »

Sac Tava

Malzemeler 600 gram kuşbaşı et 3 adet domates 3 adet sivri biber 100 gram çekilmiş kuyruk yağı Sac Tava Tarifi:  Kuyruk yağını saçta eritin. Katı kısımları tavadan alın. Eti yağın üzerine ilave edin. Eti iyice soteledikten sonra, önce biberi ekleyip biraz daha kavurun. Etleri kenarlara alarak sacın ortasını boşaltın, domates ilave edin ve biraz daha kavurun. Son olarak etleri domatesin …

Devamını oku »

Ekşili Köfte

Malzemeler: Yarım kg. az yağlı kıyma 3 havuç 4 patates 2 çorba kaşığı pirinç yarım demet maydanoz 1,5 su bardağı yoğurt 3 yumurta 1 soğan 1,5 çorba kaşığı un 4 bardak su 1 bardak sıvıyağ nane karabiber tuz Ekşili Köfte Tarifi: Genişçe bir yoğurma kabına rendelenmiş soğan, kıyılmış maydanoz, yıkanmış pirinç, kıyma, 1 yumurta tuz ve baharatı koyup yoğurun. Havuç …

Devamını oku »

Buhara Pilavı

Malzemesi • 250 gram kuşbaşı et • 3 adet orta boy rendelenmiş havuç • 3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan • 2 su bardağı pirinç • 1 tutam kıyılmış maydanoz • Tuz, tereyağı ve sıvı yağ Buhara Pilavı Tarifi: 1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin. 2. Etleri kavurun. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse su ilave edin. 3. Soğanları …

Devamını oku »

Selbaç

Malzemeler: + 1 kilo kemiksiz kuzu eti + 15-20 adet arpacık soğanı + Yarım çay kaşığı safran + 2 tatlı kaşığı bal + 1 çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı Selbaç Tarifi : Kemiksiz kuşbaşı kuzu etini çok az sıcak suda bekletin. Daha sonra bir tencereye 1 çay bardağı karışımlı yağı koyup arpacık soğanı ve eti koyduktan sonra hafif soteleyin. Ete …

Devamını oku »