Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 60)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Keş Peynirli Erişte

 Malzemesi 1 paket hazır erişte 30 gram tereyağı 2 adet domates 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 kase rendelenmiş keş peyniri  Keş Peynirli Erişte Tarifi; Domatesi rendeleyip süzgeçten geçirerek çekirdeklerini ayırın. Tereyağını eritip rendelenmiş domatesi, suyu hafif çekene dek kavurun. Kırmızı toz biberi ve şekeri ilave edip 5 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Sosunuz hazırdır. Hazır erişteyi kaynar suda …

Devamını oku »

Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa

Malzemeler Yarım kilo pırasa 1 adet küçük boy soğan 1 adet orta boy havuç 2 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı kuş üzümü 2-3 adet kesme şeker 1 adet portakal 1 adet limon Yarım çay bardağı zeytinyağı Tuz Portakallı Kuş Üzümlü Pırasa Tarifi; Pırasaları temizleyip yıkadıktan sonra 3-4 cm uzunluğunda kesin ve tencereye aktarın. Soğanı zar şeklinde doğrayıp havucu ince …

Devamını oku »

Karnabahar Pane Karnabit Mişli

Malzemeler: √ 1 adet karnabahar √ 1 adet limon suyu √ 2 adet yumurta √ 1 çay kaşığı karbonat √ 1 su bardağı süt √ 3 çorba kaşığı un √ Tuz, karabiber √ Kızartmak için sıvı yağ Karnabahar Pane Karnabit Mişli Tarifi; Karnabaharları tuzlu suda haşlayın, çiçekleri üstte kalacak şekilde ayırın. Karbonat, süt ve yumurtaları çırpın. Karnabaharı önce una, sonra …

Devamını oku »

Közlenmiş Patlıcanlı Tart

  Közlenmiş Patlıcanlı Tart Malzemeleri; 175 gram un 70 gram tereyağı (soğuk) 3 çorba kaşığı soğuk su 1 tatlı kaşığı kurutulmuş veya taze kekik 1 çay kaşığı tuz 1 küçük kase rendelenmiş keçi peyniri 1 adet yumurtanın sarısı Patlıcanlı Harç İçin: 250 gram hazır közlenmiş patlıcan 1 çorba kaşığı krema 1 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar veya beyaz peynir …

Devamını oku »

Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav

Malzemeler: √ 1 kilo kuzu eti √ 3 su bardağı pirinç √ 4,5 su bardağı su (pilav için) √ 1 su bardağı haşlanmış nohut √ 1 diş sarımsak √ 1 adet soğan √ 2 çorba kaşığı zerdeçal tozu √ Tuz, karabiber, birkaç adet kakule √ 5 çorba kaşığı sıvı yağ Filistin Usulü Etli ve Zerdeçallı Pilav Tarifi; Pirinci sıcak suda, …

Devamını oku »

Yaprak Sarmalı Kuru Fasulye

Malzemesi: 250 gram kuru fasulye Yarım kilo kemikli parça et 1 baş soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 kahve fincanı su 1 çorba kaşığı domates salçası 1 adet Arnavut biberi Yeteri kadar tuz Sarma için: 250 gram salamura asma yaprağı 250 gram kıyma 1 kahve fincanı pirinç 1 baş soğan Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 2 kahve fincanı zeytinyağı 1 …

Devamını oku »

Penne Pollo

Malzemesi • 180 gram penne makarna • 150 gram tavuk fileto • 80 gram mantar • 120 gram krema • 2 gram kekik • 1 gram nane • 2 gram tuz • 0,5 gram karabiber • 5 gram köri • 5 gram bal • 5 gram maydanoz • 10 gram parmesan peyniri • 10 ml zeytinyağı Köri Sos İçin: • …

Devamını oku »

Tavuklu Buhara Pilavı

Malzemeler 2 adet kemiksiz tavuk göğsü 1 kase bezelye 2 adet havuç 2 bardak pirinç Sıvı yağ, karabiber, tuz Tavuklu Buhara Pilavı Tarifi: Tavuk göğüslerini haşlayın, ardından bezelye ve havucu da haşlayın. Havuçları küp küp doğrayın, haşlanmış tavukları lime lime edip pilav tenceresinin dibine yayın. Üzerine karabiber ve tuz atın. Sonra havucu ve bezelyeyi sırasıyla yayın, üzerin tekrar karabiber gezdirin. …

Devamını oku »

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Malzemeler 1 su bardağı kuru barbunya 1 kase kuru patlıcan 1 kase kuru kabak 2-4 adet kuru dolmalık biber 1 kase kuru yeşil fasulye 300 gram kemikli kuzu eti 2 adet orta boy soğan 1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı Yeteri kadar tuz 2 çorba kaşığı tereyağı Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi: Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri …

Devamını oku »

Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki

Malzemesi: 2 su bardağı börülce 1 su bardağı sıvı yağ 1 baş soğan 2 adet havuç 8-10 adet mantar Yeteri kadar maydanoz, tuz Zeytinyağlı Mantarlı Börülce Pilaki Tarifi: Börülceleri akşamdan ıslatın. Küp küp doğranmış soğanı yağda kavurun. Börülceleri haşlayın. Küp küp doğranmış havuç, mantarlar ve börülceleri ilave edip karışımı bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Ateşten indirdikten …

Devamını oku »