Selbaç

Malzemeler:

+ 1 kilo kemiksiz kuzu eti

+ 15-20 adet arpacık soğanı

+ Yarım çay kaşığı safran

+ 2 tatlı kaşığı bal

+ 1 çay bardağı zeytinyağı ve tereyağı karışımı

Selbaç Tarifi :

Kemiksiz kuşbaşı kuzu etini çok az sıcak suda bekletin. Daha sonra bir tencereye 1 çay bardağı karışımlı yağı koyup arpacık soğanı ve eti koyduktan sonra hafif soteleyin. Ete her defasında 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Pişmesine yakın 2 tatlı kaşığı balı, tuzu ve toz safranı ilave edip, 15 dakika daha kaynatıp, servis tabağına alın, sıcak servis yapın.

OKU ➤  Mutfakta ‘Yeteneğinizi’ Konuşturun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir