Ana Sayfa » Tarifler » Çömlekte Dermason Fasulye
Çömlekte Dermason Fasulye (Akpakla)

Çömlekte Dermason Fasulye

Malzemesi:

Çömlekte Dermason Fasulye (Akpakla)

2 su bardağı kuru fasulye

2 baş kuru soğan

Yarım kilo kuzu eti

2-3 adet yeşil biber

1 çorba kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet domates

Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Çömlekte Dermason Fasulye  Tarifi:

Dermason fasulyeleri akşamdan ıslatın. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güveç içinde ince doğranmış soğan, kuzu eti, salça, domates, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile harmanlayın. Üstüne haşlanmış fasulyeleri ilave edin. Güveçte pişirecekseniz su koymadan mangal ateşinde pişirin. Sıcak olarak servise sunun. Eğer çömlekte pişirecekseniz un, tuz ve su ile yoğurduğunuz portakal büyüklüğünde bir hamuru çömleğin ağzına kapak yaparak tandır ateşine gömün.

 

OKU ➤  UNO Biscotti ile lezzeti kıtırdatın

Tavsiye

Cildinize yaz ortası bakımı

Cildinize yaz ortası bakımı Daha güzel daha genç görünmek istiyor fakat estetik cerrahinin olası baskılarından …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir