Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 62)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Saklıkent

Malzemeler Yarım kilo kuşbaşı et Bezelye Mantar Havuç Patates Tuz, karabiber, pul biber 2 yemek kaşığı yağ Püresi için: 5 adet patates Yarım çay bardağı süt Tuz, karabiber Kaşar rendesi Sosu için: Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı salça Çok az un Saklıkent Tarifi: Kuşbaşı eti haşlayın. Suyunu çektikten sonra hafifçe kavurun. Mantarını bezelyesini havucunu patatesini ekleyin(garnitür). Tuz …

Devamını oku »

Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto

Malzemeler 700 gram derisiz fileto 4 çorba kaşığı ince kıyılmış badem 4 çorba kaşığı ince kıyılmış fındık 4 çorba kaşığı susam 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı Yeteri kadar tuz, karabiber Sosu için: 300 gram mantar 4-5 adet arpacık soğan 1 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım su bardağı su Yeteri kadar tuz, karabiber Yarım demet maydanoz Badem ve Fındık Kaplı Somon Fileto Tarifi: …

Devamını oku »

Kabak Yuvası

Malzemeler 1 kilo kabak 1 demet dereotu 1 çay bardağı pirinç 250 gram kıyma Tuz, karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı ince bulgur 2 baş soğan Yarım çay bardağı sıvı yağ Kabak Yuvası Tarifi: Kabakların yüzlerini kazıyın ve ikiye kesip içlerini oyun. Diğer malzemelerin hepsini karıştırın, yoğurun ve kabakların içlerine doldurun. Üzerine …

Devamını oku »

Sarma Beyti

Malzemesi • 800 gram et (bıçak kıyması dana eti) • Sarımsak • Maydanoz • 200 gram kuzu boşluğu • 200 gram kuyruk (bıçak kıyması) • 150 gram rende kaşar • Bulgur pilavı • 4 adet lavaş ekmeği • Yeterli miktarda tereyağı Sarma Beyti Tarifi: Kıymayı yoğurun, yeterli miktarda tuz, maydanoz ve sarımsakla iyice harmanlayıp, terbiyelenmeye bırakın. Mangal ateşiniz hazır olunca, …

Devamını oku »

Pırasa Dolması

Malzemesi • 1 kilo kalın pırasa • 200 gram kıyma • Yarım su bardağı ince bulgur • 1 çorba kaşığı biber salçası • 1 çorba kaşığı domates salçası • 1 tutam maydanoz • 1 tutam nane • Tuz, karabiber, pul biber • 1 çay bardağı su • 2–3 çorba kaşığı sıvı yağ Pırasa Dolması Tarifi: 1. Pırasaların beyaz kısımlarını uzunca …

Devamını oku »

Ispanaklı Bulgur Pilavı

Malzemesi • 200 gram ıspanak (haşlanmış ve ince kıyılmış) • 2 su bardağı bulgur • 1 adet küp doğranmış sarı biber • 1 adet küp doğranmış kırmızı biber • 2 adet piyazlık doğranmış kırmızı kuru soğan • 4 diş ince doğranmış sarımsak • Yarım su bardağı bezelye • Yarım çay bardağı sıvı yağ • 1 adet kabuğu soyulmuş, küp doğranmış …

Devamını oku »

Kiremitte Söğürme Kebabı

Malzemeler 150 gram kuzu eti 1 adet patlıcan 1 adet domates 1 adet sivri biber 1 diş sarımsak 25 gram rendelenmiş kaşar peyniri 15 gram tereyağı 1 tutam pul biber 1 tutam karabiber 1 tutam tuz Kiremitte Söğürme Kebabı Tarifi: Patlıcan, domates ve biberi kısık ateşte közleyin. Közlenmiş malzemelerin kabuklarını soyup doğrayın ve marine edin. 1 diş sarımsağı döverek ilave …

Devamını oku »

Keçi Peynirli Patlıcan

Malzemesi • 2 adet patlıcan • 100 gram keçi peyniri • 2 kaşık domates sosu • Fesleğen (kurutulmuş) • Karabiber, tuz • Galeta unu • 1 adet yumurta • Yağ (kızartmak için) Keçi Peynirli Patlıcan Tarifi: Patlıcanları şerit şerit soyun, 1cm kalınlığında halka halka doğrayın, tuzlu suda 5 dakika  beklettikten sonra suyunu sıkın. Kızgın ve bol yağda yarı yarıya pişirin. Kızarmış patlıcanları kağıt …

Devamını oku »

Sarıyer Böreği

Malzemeler: • 1 kilo un • 25 gram tuz • 2 adet yumurta • 500 gram su Sarıyer Böreği Tarifi: Bütün malzemeleri unun içine koyup 15 dakika yoğurun. 200 gram olacak şekilde yuvarlayın. Her bir yumak katını yağ ile yağlayın ve 10 dakika süreyle dinlenmeye bırakın. Tekrar tek tek yağlayın ve tekrar dinlenmeye bırakın. Yarım saat dinlendikten sonra hamurları elle …

Devamını oku »

Spagetti Bolonez

Malzemeler: • 1 adet havuç • 1 adet soğan • 300 gram kıyma • 50 gram rosemary (biberiye) • 50 gram kekik • 5 adet soyulmuş domates • 1 paket spagetti Spagetti Bolonez Tarifi: Spagettiyi aldante olacak şekilde haşlayın ve süzün. Bir tencerede ısıttığınız zeytinyağında çevirin. Bolonez sos için; Sos tenceresinde 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağını ısıtın. Sırasıyla ince dilimlenmiş …

Devamını oku »