Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 19)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Faruk Güllüoğlu’ndan Ramazana Özel Osmanlı Tatlıları

Tam 143 yıldır babadan oğula aktarılan bilgi ve deneyimle yoluna devam eden Faruk Güllüoğlu, Ramazan ayıyla birlikte yıllarca Osmanlı Saraylarında üretilen tarihi tatlıları üretmeye başlayarak müşterilerinin beğenisine sundu. Fıstıklı Kuş Yuvası’ndan Cevizli Dilber Dudağı’na, Fındıklı Bohça’dan Bademli Dürüm’e kadar 10 farklı Osmanlı tatlısını üretim ve satışına başlayan Faruk Güllüoğlu, tarihi saray lezzetlerini evlere taşıyor. Geleneksel ve modern mutfak kültürünü modern …

Devamını oku »

Sindirimi Kolaylaştırmak İçin Şeftali Suyu İçin

Uzmanlar sağlıklı beslenme için az ama sık aralıklarla yemek yenilmesini önerirken, içilen bir bardak şeftali suyunun sindirimi kolaylaştırdığını söylüyor. İçeriğinde bol miktarda vitamin, folik asit, betakaroten, potasyum bulunan meyve suları, vücudun savunma mekanizmasını güçlendirmenin yanısıra hazmı kolaylaştırıp sindirime yardımcı oluyor. Uzmanlar sindirim sisteminde oluşan sıkıntıları gidermek için A, B3 ve C vitaminlerini barındıran bir bardak şeftali suyunun içilmesini öneriyor. Nuh …

Devamını oku »

İftar Sonrası Çay Keyfi Doğadan Gizli Bahçe  

Doğu Karadeniz’in en taze üst çay yapraklarından üretilen Doğadan Gizli Bahçe ile çay keyfiniz Ramazanda da devam ediyor. Doğadan Gizli Bahçe, iftar sonrası çay keyfinize keyif katıyor. Doğadan Gizli Bahçe, Doğu Karadeniz’in seçilmiş bahçelerinden özenle toplanan en taze  üst çay yapraklarından elde edilen kıvrılmış çay yaprakları çayın lezzet, dem ve kokusunun ortaya çıkmasını sağlıyor. Size de iftar sonrası çayınızı yudumlamak …

Devamını oku »

Meyve Suyu Markası Tropicana’ya Uluslararası Ödül

  Tropicana Afyon Vişne ile Tropicana Geyve Ayva Nektarları, gurur veren uluslararası ödüllere layık görüldü. Dünyanın bir numaralı meyve suyu markası Tropicana’nın Türkiye için geliştirdiği yerel meyve lezzetleri arasında yer alan ‘Tropicana Afyon Vişne’ ve Tropicana Geyve Ayva’ Nektarları, Avrupa’nın bağımsız lezzet otoritesi ‘Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü’nün (iTQi) düzenlediği ‘Superior Taste Award’ kapsamında iki yıldızla ödüllendirildi. Türkiye’deki ambalajlı meyve …

Devamını oku »

Altın Meyveler yeni ambalajlarında

Kuruyemiş sektöründeki yeniliklerin adresi Papağan Kuruyemiş, sağlığımız için altın değerindeki ürünlerden oluşan “Altın Meyveler” serisinin paketlerini hem daha kullanışlı hale getirdi hem de daha keyifli bir görsellik kazandırdı. Sürekli tazelik için zipli şekilde sunulan paketlerin ön yüzüne tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi amacıyla belirgin şekilde tüm ürünlerin besin değerleri yerleştirildi. Papağan Kuruyemiş’in ilk kez 2011 yılında piyasaya sunduğu “Altın Meyveler” serisi, günümüzde …

Devamını oku »

Dana Gulaş

Malzemeler: – 1 kilo dana sokum et – 1 çorba kaşığı sıvı yağ – 1 çorba kaşığı margarin – 200 gram arpacık soğan – 2 diş sarımsak – 1 adet kereviz – 1 adet kapya biber – 1 adet sarı biber – 1 adet kereviz – 2 adet havuç – 2 çorba kaşığı salça (tepeleme) – 1 su bardağı su …

Devamını oku »

Mangal yapmanın pratik ve lezzetli yolu: Knorr Mangal Harcı

Mangalda pişirilen etlerin lezzetini artırmak isteyenlerin hayatını Knorr Mangal Harcı kolaylaştırıyor. Knorr mangal harcı ile açık havada mangal yapmak artık daha pratik ve keyifli. Mangal yapılacak etin lezzetini artırmak için gereken ve saatler süren marine işlemi nedeniyle mangal yapmayı zahmetli bulanların imdadına Knorr Mangal Harcı yetişiyor. Sadece yağ ve su katarak hazırlanabilen Knorr Mangal Harcı, eti farklı baharatlarla harmanlamak, marine …

Devamını oku »

Tam da aradığınız lezzet desek; Maille Siyah Hardal

Dünyanın gözde hardal markası Maille’ın en premium ürünü siyah hardal. Maille Siyah Hardal, balzamik sirkesinin keskin aroması ve balın tatlı dokunuşuyla sofralarınıza gurme bir lezzet sunuyor. Maille hardallarının premium ürünü olan siyah hardal, özel Fransız tarifini İtalya’nın Modena bölgesindeki meşhur balzamik sirkesi ve balın karışımı ile harmanlıyor. Tam bir hardal sever olsanız da, çok kullanmasanız da bu lezzet kendini size …

Devamını oku »

Otlu Enginar

Malzemeler: – 6 adet enginar – 1 demet yeşil soğan – 1 demet maydanoz – 2 adet limon – Yarım çay bardağı zeytinyağı – 1 çorba kaşığı pirinç – 1 tatlı kaşığı tuz – 1 tatlı kaşığı şeker Hazırlanışı: Pirinci yıkayıp süzün. Enginarları temizleyin. Yeşillikleri temizleyip kıyın. Temizlenmiş enginarları kararmaması için limonla ovun, tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. …

Devamını oku »

Tarihi Pideci’den Osmanlı Usulü Ramazan Pidesi

Tarihi Fatih Karadeniz Pidecisi’nin usta elleri, geleneksel Osmanlı Ramazan pidesinin şifrelerini çözdü. İftar sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan Ramazan pidesi, Fatih Karadeniz Pidecisi’ne özgü mayalama tekniği kullanılarak Ramazan ayında pide severlere lezzet şöleni yaşatıyor. Usta eller tarafından şekillendirilen geleneksel Osmanlı Ramazan pidesinin lezzet tarifi ise; mayası, üzerine sürülen çörek otlu sosu ve taş fırında odun ateşi ile pişirilmesi.  

Devamını oku »