Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 20)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Yuva’dan iftar ve sahura özel farklı lezzetlerbir tık’la sosyal medyada 

“Abartmıyoruz, çok kabartıyoruz” mottosuyla binbir çeşit hamur işi ve ekmeğin lezzet ve sağlıkla hazırlanmasını sağlayan Yuva, Ramazan boyunca ‘facebook, twitter ve instagram’ üzerinden her güne özel iftar ve sahur mönüsü sunuyor. Beslenme Uzmanı Diyetisyen Banu Topalakçı tarafından hazırlanan bu özel mönülerin yanı sıra kuruyemişli meyveli ekmekten tam tahıllı lavaşa,  İtalyan lezzeti Bruschetta’dan vişneli puflara kadar pek çok özel tarifi evde …

Devamını oku »

Koska Tahin Pekmez İle Sahur Sofralarınızı Tatlandırın

Yüzyılın geleneksel tadı Koska’nın vitamin deposu tahin-pekmez karışımı ramazan boyunca sofralarınızı tatlandırıyor. Beynin tek enerji kaynağı şekeri doğal yollardan almanızı sağlayan pekmez ile kalsiyum açısından oldukça zengin olan tahin ramazan boyunca 7’de 70’e herkesin tek enerji kaynağı. Koska’nın geleneksel yapısını koruyarak modern ve yenilikçi yaklaşımıyla sunduğu tahin-pekmez karışımı Ramazan’da sahur sofralarınızın vazgeçilmezi oluyor. Gün içinde yaklaşık 16 saati bulan açlık …

Devamını oku »

Fırında Köfteli Güveç

Malzemeler: – 2 adet orta boy patates – 250 gram dana kıyma – Tuz, taze çekilmiş karabiber – 1 çorba kaşığı domates salçası – 1 kahve fincanı sıcak su – 3 adet domates – 1 çorba kaşığı tereyağı – 2-3 adet sivri biber – 2 çorba kaşığı zeytinyağı – 2 dal taze kekik Hazırlanışı: Kıymayı çukur bir kaba alın. Tuz …

Devamını oku »

Gaggenau’dan Yemek Kokularını Tezgâh Altına Çeken Gömme Aspiratörler  

Gaggenau, modern mutfak ve daire tasarımlarının olmazsa olmazı mutfak havalandırma çözümlerine son derece yenilikçi bir yaklaşım getiriyor. Gaggenau 200 ve 400 serisi Vario gömme aspiratörler, yemek kokuları, buharı ve dumanını yukarı doğru değil de, tezgâh içine doğru çekerek etkin bir çözüm sunuyor. Geleneksel yöntemlere göre son derece etkili olan bu yöntem, aynı zamanda sessiz oluşuyla da büyük konfor sağlıyor. Lüks …

Devamını oku »

Gaggenau Fırın Taşında Pişen Hamur İşleri Sofraları Süsleyecek

Lüks mutfak aletleri sektörünün en önemli markası Gaggenau, yeni nesil fırınları ve bu fırınları adeta profesyonel cihazlara dönüştüren eşsiz fırın taşı ile sofraları çeşit çeşit ekmek, hamur işi ve pizza lezzetleri ile süslüyor. “Farkın adı” Gaggenau, farklı damak zevklerine hitap eden lezzetlerin hazırlanmasına yardımcı olan yeni nesil fırınları ve eşsiz fırın taşı ile fark oluşturuyor. Geçirgen yapılı Şamot taşından üretilen …

Devamını oku »

Kilo Verememenin En Büyük Suçlusu: İnsülin Direnci

Beslenmenize ne kadar dikkat ederseniz edin, atıştırmaktan vazgeçemiyorsanız, özellikle öğlen saatlerinde tatlı bir uykuya yenik düşüyorsanız dikkat edin diyabet hastalığının ilk adımı olan insülin direnci yaşıyor olabilirsiniz. Son yıllarda kilo verememe nedenlerinin başında gelen ve özellikle kadınlarda daha fazla görülen insülin direncini Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık’tan öğrendik. İnsülin direnci nedir? Vücut yeterli …

Devamını oku »

Burgu Yiyorum Ne Susuyorum Ne Acıkıyorum

Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesi ile artık oruçlu zamanlar daha uzun ve sıcak. Uzmanlar da bu nedenle uzun süre tokluk verecek, susatmayacak besinlerin iftar ve sahur sofralarında bulundurulmasını öneriyor. Yağ ve tuz oranı azaltılmış olan şekli ve lezzetiyle hem Dünyada hem de Türkiye’de bir ilk olan Burgu ise bu besinlere en güzel örnek. Ramazan ayında en sık tartışılan konulardan biri …

Devamını oku »

Doğanay’ın Yeni Buluşu İçecek Sektörünü Sarsacak

Kanser, obezite, mide ve bağırsak problemlerinden ruhsal rahatsızlıklara kadar birçok hastalığın kökeninde yeme- içme alışkanlıklarımız yatıyor. Küçük yaşlardan itibaren tüketilen gazlı- koruyuculu içeceklerin vücudumuza verdiği zararlar o kadar gözle görülür hale geldi ki, konuyla alakalı tüm dünyada önlemler alınmaya başlandı. Türkiye’de ise şalgam suyu pazarının yüzde 95’ine sahip Doğanay Gıda, sağlıklı ürün üretme çalışmalarına yeni bir teknolojik buluşla hız kazandırıyor. …

Devamını oku »

Da Mario Kalamış’da İtalya’nın ‘19 Şehrinden 19 Farklı Pizza’

İtalya’nın 19 farklı şehrinin yöresel lezzetlerinden hazırlanan 19 çeşit pizzanın yer aldığı ‘özel pizza menüsü’ Da Mario Kalamış’ta İtalyan mutfağı severleri bekliyor. İtalyan mutfağı sevenlerin yıllardır ilk tercihi olan, değişmeyen kalite çizgisini ve lezzetten ödün vermeyen tavrını Kalamış’taki yeni restoranına da taşıyan Da Mario, geleneksel pizza menüsüne ek olarak, İtalya’nın 19 farklı şehrini temsil eden 19 farklı pizzaya Kalamış menüsünde …

Devamını oku »

Takipçin Çok Olsun İstiyorsan Sen De At Bir Twitto

Türkiye, sıradışı bir kraker ile tanışıyor. Dost sohbetlerinin yeni lezzeti Çıtır Burgu Kraker Twitto, yaz sıcaklarında soğuk içeceklere eşlik edebilecek yepyeni bir lezzet. Türkiye’de ilk ve tek. Takipçisi çok olsun isteyenler, Twitto keyfini herkesle paylaşacak. Şimşek Gıda, Türkiye pazarında üretilmeyen sıradışı bir ürüne daha imza attı. Sosyal paylaşım olgusundan yola çıkan Twitto, genç ve yetişkin herkesin beğenisini kazanacak. Fırında pişmiş …

Devamını oku »