Ana Sayfa » Etiket arşivi: Ana Yemekler (sayfa 18)

Etiket arşivi: Ana Yemekler

Tatlı Küçük Kaçamakların Yeni Lezzeti; Loacker Gofretleri

İtalya Alpleri’nden gelen nefis bir gofret ile tatlı bir kaçamak için Loacker birbirinden lezzetli çeşitlerini sunuyor. İtalyan Loacker gofretleri, hem lezzeti, hem de doğal içeriği ile tatlı anlarınız için keyifli birer atıştırmalık oluyor. Çocuklar için olduğu kadar yetişkinler için de gofret, en tatlı molalarımızın keyfi olur. Doğaya olan tutkunun, pastacılık aşkıyla buluşmasından doğan Loacker gofretleri ise fındık kremalı, çikolatalı çeşitleriyle …

Devamını oku »

Sütlü Kuzu Sırt

Malzemeler 1 kilo temizlenmiş yağlı kuzu sırt 1 litre pastörize süt 1 su bardağı zeytin yağı 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 çay kaşığı değirmende öğütülmüş karabiber 1 çay kaşığı deniz tuzu 5 dal taze kekik 1 dal taze biberiye İstiridye mantarı Hazırlanışı Derin bir kap içerisine sütü boşaltın. Önce zeytinyağını ardından ezilmemiş kırık sarımsakları sütün içine …

Devamını oku »

Jambonlu Fırın Patates

Malzemeler 1,5 kilo küçük taze patates 200 gram ince doğranmış dana but jambon (cotto) 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı kekik Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz (isteğe bağlı ilave edilebilir) 2 adet soyulmuş kuru soğan Yağlı pişirme kağıdı Malzemeler İşleme başlamadan önce fırını açıp ısının 200 dereceye ulaşmasını sağlayın. Taze …

Devamını oku »

Bayramda Tatlı Yemek Zorunda Değilsiniz

Bayram sadece ruhumuzun değil; midemizin de şenlendiği; özellikle sofralarımıza birbirinden güzel tatlıların baş tacı olduğu bir dönem olsa da, bu bayramda bir yenilik yapın ve bayramda tatlı yemek zorunda olmadığınızı; kontrolün ne olursa olsun sizde olması gerektiğini fark edin. Bayramla özdeşleşen tatlıdan neden uzak durulması gerektiğini, Hisar Intercontinental Hospital Klinik Laboratuvarlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Sami Uyanık’la konuştuk. Sağlıklı …

Devamını oku »

Vestel,  V- Brunch Retro Serisi Ürünleri İle Mutfaklara Nostalji Taşıyor

Vestel, V-Brunch Retro Serisi ürünlerinin albenisi ile mutfak şıklığını farklı bir boyuta taşıyor. Vestel’in V-Brunch Retro Serisi su ısıtıcısı ve ekmek kızartma makinesinde zarafetle teknolojiyi bir araya geliyor. V-Brunch Retro Serisi ürünler, vintage tutkunlarının mutfaklarını nostaljik bir şekilde dekore etmelerini sağlıyor. Vestel, V-Brunch Retro Serisine eklediği krem rengi su ısıtıcısı ile tüketicilerinin mutfak dekorasyonlarına uygun küçük ev aletlerine sahip olmalarını …

Devamını oku »

Oruçla Dinlenen Mideyi Bayram Ziyafetiyle Şoka Sokmayın

Daha yoğun stres altında çalışan, daha fazla hazır gıda tüketen, daha fazla ilaç kullanan günümüz toplumunun en sık yakalandığı rahatsızlıklardan biri olan reflü hakkında vatandaşları uyaran Dr. Sinan Akkurt,  özellikle bir aylık orucun ardından bayram ziyafetleri ile mideye aşırı yüklenilmemesi gerektiğini hatırlattı. Çok yemek yemenin, mideyi aniden yormanın yanı sıra asit miktarını da artıracağını ve reflüye zemin hazırlayacağını kaydeden Dr. …

Devamını oku »

Hatay “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri”ne hazırlanıyor

Uluslararası Basın Temsilcileri 3-6 Eylül’de yapılacak olan “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğinin tanıtımı için Hatay’da misafir edildiler. Hatay Valiliği’nin koordinasyonunda, Hatay İl Yenilik Platformu projesi kapsamında yürütülen “Akdeniz Ülkeleri Mutfak Günleri” etkinliğine, Fransa’dan İtalya’ya, Lübnan’dan Fas’a, Bosna-Hersek’ten Monaco’ya birçok Akdeniz ülkesine çağrı yapıldı. Hatay Valisi Sayın M. Celalettin Lekesiz, Hatay’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra mutfak kültürünü ve 3-6 …

Devamını oku »

Firik Bulgurlu Kuru Erikli Tavuk

Malzemeler 200 gram nohut 200 gram firik bulguru 50 gram tahin 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 diş sarımsak 2 adet tavuk göğsü 1 adet kuru soğan 2 adet kırmızı kapya biber 50 gram kuru erik 1 bardak su Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı Nohudu 1 gün önceden ıslatın yıkayıp haşlayın. Firik bulgurunu da ılık suda 2 saat bekletin ve bir karıştırma …

Devamını oku »

Beslenme Hatalarına Düşmeden Sağlıklı Bayram Geçirmenin İpuçları

Ramazan’da orucunuzu tuttunuz, beslenmenize de dikkat ettiniz; ancak bayram sofralarının cazibesine daha fazla dayanamam biraz ölçüyü kaçırabilirim diyorsanız dikkat edin. Bayram süresince yapacağınız beslenme hataları size sıkıntılı bir dönem yaşatabilir. Ramazan Bayramı’ndan nasıl beslenilmesi gerektiğini Hisar Intercontinental Hospital Gastroenterohepatoloji ve Fitoterapi Uzmanı Dr. Hakan Güveli’den öğrendik. Ramazan Bayramı’nın midemiz için de bayram anlamına gelmediğini belirten Uzm. Dr. Güveli; ‘Aksine bayram, …

Devamını oku »

Ramazan Bayramı’nı Kilo Almadan Atlatmak İçin Mönü

Ramazan ayı boyunca yemenize içmenize çok dikkat etmiş, kilo almamış; aksine birkaç kilo bile vermiş olabilirsiniz. Ancak Ramazan boyunca dikkat ettiğiniz beslenmenize bir kereden bir şey olmaz mantığıyla bayramda ara verirseniz verdiğiniz kiloları fazlasıyla geri alabilirsiniz… Ramazan’da düzene giren beslenme alışkanlıklarınıza bayram ve sonrasında da sağlıkla devam edebilmek için bayrama özel mönünüzü Hisar Intercontinental Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Elif …

Devamını oku »