Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Lübnan Usulü Acılı Ezme

Lübnan Usulü Acılı Ezme

lübnan

 

Lübnan Usulü Acılı Ezme Malzemeler:

1 kahve fincanı zeytinyağı

2 diş sarımsak

1 adet kıyılmış soğan

1 çorba kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

3 adet büyük boy domates

4-5 dal taze nane

2 dal taze zahter

1 çay bardağı nar suyu

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 çay kaşığı acı pul biber

Tuz

Üzeri İçin:

1 küçük kase ceviz içi

Kuru kekik

 

Lübnan Usulü Acılı Ezme Hazırlanışı:

Domatesi küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları kıyın. Taze naneyi ve zahterleri yıkayıp süzdükten sonra ince ince kıyın.

Zeytinyağını sos tenceresinde ısıtıp kıyılmış sarımsaklar ile soğanı kavurun. Birkaç kaşık ılık suda incelttiğiniz salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ceviz içi dışındaki kalan tüm malzemeyi sos tenceresine ekleyin. Önce yüksek ateşte 5 dakika kaynatın. Daha sonra ateşi kısıp arada bir karıştırarak yoğun bir kıvam elde edene dek pişirmeye devam edin. Ezmeyi ocaktan alın, servis tabağına aktarın. Üzerine yağsız olarak tavada kavurduğunuz ceviz içi ve kuru kekik serpin. Acılı ezmeyi soğuk olarak servis yapın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir