Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Kereviz Saplı Fırın Tavuk

Kereviz Saplı Fırın Tavuk

22

Kereviz Saplı Fırın Tavuk Malzemeler:

> 2 adet kerevizin sap kısmı

> 1 adet bazlama ekmeği ya da 4-5 dilim tost ekmeği

> 1 adet soğan > 1 adet tavuk göğüs eti

> 1 su bardağı tavuk suyu

> 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

> 1 çorba kaşığı tereyağı > Tuz, karabiber

 

Kereviz Saplı Fırın Tavuk Hazırlanışı:

Ekmekleri küp küp doğrayın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika kadar kızartın. Soğanı yemeklik doğrayın. Kereviz saplarını soğanlardan biraz büyük olacak şekilde doğrayın. Tencereyi ocağın üzerine alın. Tencere ısınınca 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edin. Yağ eriyince soğanları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Ardından kereviz saplarını ilave edip 4-5 dakika kavurun. Küp doğranmış tavuk etlerini de ilave edin. Sürekli karıştırarak 7-8 dakika kadar etlerin iyice pişmesini sağlayın. Tavuk eti pişince kızarttığınız ekmekleri ve 1 bardak sıcak tavuk suyunu ilave edin. Hazırladığınız bu karışımı bir fırın kabına dökün. Rendelenmiş peyniri de üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 10 dakika, peynirler eriyene kadar pişirin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir