Ana Sayfa » Tarifler » Tavuk Yemekleri » Tavuklu Pirinç Eriştesi

Tavuklu Pirinç Eriştesi

Tavuklu-Pirinc-EristeTavuklu Pirinç Eriştesi Malzemeler:

200 gram pirinç eriştesi (rice vermicelli)

300 gram tavuk göğsü

3-4 sap yeşil soğan

1 adet orta boy havuç

1 kase haşlanmış bezelye

Yarım küçük kavanoz haşlanmış mantar

Soya sosu, Tereyağı, Tuz, karabiber

Tavuklu Pirinç Eriştesi Hazırlanışı:

Bir tencerenin yarısına kadar su ekleyip ateşe koyun. Kaynayınca ocağı kapatıp pirinç eriştelerini içine atın. 10-15 dakika bekletip süzün. Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın. Havuçları jülyen, yeşil soğanları ince kesin. Tavaya 1-2 kaşık tereyağı koyup tavukları, havuç ve soğanları ekleyip kavurun. Haşlanmış mantar, bezelye ve pirinç eriştelerini ekleyin. Soya sosunu katıp karıştırarak pişirmeye devam edin. Tuz ve karabiber ekleyip tekrar karıştırarak servis tabağına alın. Sıcak servis yapın.

 

OKU ➤  Lezzetli Ve Görkemli İftar Sofraları Divan’da

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir