Ceviz Ezmesi (4 Kişilik) Ceviz Ezmesi Malzemeler: 500 gram irmik 500 gram ceviz içi Yarım su bardağı su 1 kahve fincanı süt 500 gram toz şeker Ceviz Ezmesi Hazırlanışı: Ceviz içini ince kıyım robottan geçin. İrmikle beraber karıştırın, ılık suyun içine şeker ilave edip, eriyince irmikle cevizi karıştırın, iyice yoğurun. Bir tepsiye pudra şekeri serpin ve karışımı bu tepsiye yayın. …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Ayva Tatlısı Tarifi
Ayva Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 4 adet ayva 2,5 çay bardağı toz şeker 2,5 çay bardağı su 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 adet limon Servis İçin: Kaymak, ceviz, Antep fıstığı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. …
Devamını oku »Lor Tatlısı
Lor Tatlısı (4 Kişilik) Lor Tatlısı Malzemeler: 300 gram kaşar loru 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Un Üzeri İçin: Ceviz içi (yarımşar) Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker …
Devamını oku »Toksin Arındıran Domates Karpuz Sorbe
Malzemeler: 1.5 su bardağı taze sıkılmış çekirdeksiz domates suyu, ¼ iri karpuz 2 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı bal Hazırlanışı: Karpuzun çekirdeklerini ayırın ve küp küp doğrayın. Tüm malzemeleri blenderdan geçirin.Buzlukta dondurun. Soğuk servis yapın.
Devamını oku »Patlıcan Yapraklı Cheesecake
Patlıcan Yapraklı Cheesecake Malzemeler: Bisküvili Tabanı İçin: 200 gram tereyağı 2 paket burçak bisküvi İç Malzemesi: 700 gram krem peynir 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı krema 1 su bardağı un 8 adet yumurta 1 paket vanilya veya 1 vanilya çubuğunun içi Sosu İçin: 1 adet patlıcan 1 su bardağı toz şeker 1 yemek kaşığı nişasta Patlıcan Yapraklı Cheesecake Hazırlanışı: …
Devamını oku »Fındık Kremalı Çikolata Sufle
Fındık Kremalı Çikolata Sufle Malzemeler: • 120 gram damla çikolata • 2 çorba kaşığı fındık kreması • 1 tatlı kaşığı tereyağı • 2 adet yumurta • 2 çorba kaşığı toz şeker Fındık Kremalı Çikolata Sufle Hazırlanışı: Damla çikolatayı, fındık kremasını ve tereyağını benmari usulü (kaynayan sıcak suyun içine ısıya dayanıklı başka bir kabı içine oturtarak buhar yöntemiyle içindeki malzemeyi sıvılaştırma işlemi) eritin. …
Devamını oku »Hurma Tatlısı
Büyük görseli görmek için tıklayınız Hurma Tatlısı Malzemeler: • 1 su bardağı un • 1 çorba kaşığı toz şeker • 1 kahve fincanı irmik • 1 tatlı kaşığı kuru maya • 30 gram tuzsuz tereyağı • 2 çorba kaşığı süzme yoğurt • 1 su bardağı su • 1 adet yumurta • 12-15 adet hurma • 1 küçük kase iri çekilmiş antepfıstığı …
Devamını oku »Yabanmersinli Pasta
Yabanmersinli Pasta Malzemeler: • 2 adet hazır kakaolu pandispanya • 1 büyük kase orman meyveleri karışımı (yabanmersini, böğürtlen) Kreması için: • 2,5 su bardağı süt • 1 su bardağı toz şeker • 1 çorba kaşığı un (tepeleme) • 3 çorba kaşığı kakao (silme) • 1 çorba kaşığı mısır nişastası • 2 adet yumurtanın sarısı • 80 gram bitter çikolata • 1 çorba …
Devamını oku »Tiramisu
Tiramisu Malzemeler: • 5 adet yumurtanın sarısı • 200 ml. krema • 1 adet jelatin • 50 gram granül kahve • 100 gram toz şeker • 100 gram labne peyniri • 100 gram mascarpone peyniri • 20 gram kahve jöle • 10 gram bitter çikolata • 10 gram pralin • 50 gram fıstıklı dondurma • 10 gram hazır kahve • 10 …
Devamını oku »Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi
Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Malzemeler: • 500 gram yağsız süt • 3 çorba kaşığı un • 300 gram şeker • 1 küçük parça çam sakızı • 5 parça bal kabağı Balkabağı Yuvasında Sakızlı Muhallebi Hazırlanışı: Süt, un, 100 gram şeker ve çam sakızını bir tencere içinde karıştırın ve ocak üzerinde koyulaşana kadar devamlı karıştırarak kaynatın. Bir …
Devamını oku »