Cheesecake (4 – 6 Kişilik) Cheesecake İçin Malzemeler 280 gram krem peynir 100 gr toz şeker 3 adet bütün yumurta 20 gram nişasta 100 gram krema Crumble İçin: 2 paket eti burçak 200 gram tereyağı 80 gram toz şeker 5 gram tuz Cheesecake Hazırlanışı Krem peynir ve şekeri büyük bir kaba koyup çırpma teli ile çırpın . Un ve vanilyayı …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Pavlova Tatlısı
Pavlova Tatlısı (6 Kişilik) Pavlova Tatlısı İçin Malzemeler: 6 adet yumurta akı 350 gram toz şeker 1 çorba kaşığı mısır nişastası 200 ml. krema 1 tatlı kaşığı pirinç sirkesi 1 tutam tuz Süslemek İçin: Orman meyveleri Pavlova Tatlısı Hazırlanışı Fırını 140 dereceye ayarlayın. Tepsiye yağlı kağıt serin. Elektrikli çırpıcıyı düşük hızda çalıştırarak yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpmaya başlayın. Aralıklı …
Devamını oku »Panna Cotta
Panna Cotta (4 Kişilik) Panna Cotta İçin Malzemeler: 1,250 gram krema 250 ml. süt 200 gram şeker 500 gram bitter çikolata 500 gram beyaz çikolata Taze nane Panna Cotta Hazırlanışı: Krema, süt ve şekeri ocakta kaynattıktan sonra çikolataları ekleyin ve arzunuza göre iki renk halinde bardaklara doldurun. Bardakları soğumaya bırakın. Yine arzunuza göre farklı meyvelerle servis edebilirsiniz. #PannaCotta #PannaCottaTarifi #TatlıTarifleri …
Devamını oku »Vişneli Brownie
Vişneli Brownie (4 – 6 Kişilik) Vişneli Brownie İçin Malzemeler 150 gram bitter kuvertür çikolata 150 gram tereyağı 180 gram toz şeker 100 gram un 100 gram damla çikolata 100 gram ceviz 20 gram krema 3 adet yumurta 2 gram vanilya 20 gram vişne Vişne Sos İçin: 1 litre su 1 kilo vişne 500 gram şeker Kırmızı gıda boyası 500 …
Devamını oku »Çıtır Kadayıflı Muhallebi
Çıtır Kadayıflı Muhallebi (4-6 Kişilik) Çıtır Kadayıflı Muhallebi İçin Malzemeler: 750 ml. süt 200 ml. krema 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme) 1 adet yumurta 50 gram tereyağı 250 gram tel kadayıf Çıtır Kadayıflı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, şekeri, kremayı ve vanilyayı kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Yumurtanın sarısını, buğday nişastasını ve 1 kahve fincanı sütü …
Devamını oku »Hurma Tatlısı
Hurma Tatlısı (4 Kişilik) Hurma Tatlısı İçin Malzemeler 8-10 adet iri hurma 3 adet kuru incir 3-4 adet kuru kayısı 7-8 adet ceviz içi 1 kahve fincanı kuru dut 1 kahve fincanı toz fıstık 2 tatlı kaşığı bal 3 yemek kaşığı krema Yarım çay kaşığı toz tarçın 1 su bardağı süt Hurma Tatlısı Hazırlanışı Hurmaların çekirdeklerini çıkartıp küçük bir tencerede, …
Devamını oku »Vişneli Pay
Vişneli Pay (4 – 6 Kişilik) Vişneli Pay İçin Malzemeler 3 adet yumurta Bir fiske tuz 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 veya 3 su bardağı un Vişne Vişneli Pay Hazırlanışı Vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın. Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta aklarına bir fiske …
Devamını oku »Karamelli Trileçe
Karamelli Trileçe (4 – 6 Kişilik) Karamelli Trileçe İçin Malzemeler Keki İçin: 4 adet yumurta 1,5 çay bardağı toz şeker 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 fiske tuz Şerbeti İçin: 3 su bardağı süt 1 paket süt kreması 1 su bardağı şeker Karameli İçin: 5 yemek kaşığı şeker (Ben esmer şeker kullandım) 1 paket …
Devamını oku »Güllaç
Güllaç (6 Kişilik) Güllaç Malzemeler 100 gram güllaç 750 gram süt 150 gram toz şeker 100 gram ceviz veya fındık (file veya kırılmış) 5 gram gül suyu Çilek veya nar (Üzerine dekor için) Güllaç Hazırlanışı Süte şekeri ilave ederek, orta derecede ısıtınız, ocaktan alınız, gülsuyunu ilave ediniz. Yayvan bir tepside, güllaç yapraklarını ıslatarak, başka bir tepsiye güllaç yapraklarını dizin. 6 …
Devamını oku »Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi
Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi (4 Kişilik) Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi İçin Malzemeler: 1 paket Kent Borringer Kazandibi 3,5 su bardağı süt 1 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı margarin 1 kase kavrulmuş tel kadayıf 1 küçük kase Antepfıstığı içi Antepfıstıklı ve Tel Kadayıflı Kazandibi Hazırlanışı: Kazandibi tatlısı için; Kent Borringer Kazandibi’ni paketi üzerinde verilen tarife göre pişirin. …
Devamını oku »