Fotoğraf: Hande Göksan (4-6 Kişilik) Malzemeler: 2,5 kilo kuşbaşı dana eti 2 kilo domates 1,5 kilo yeşil biber 2 baş sarımsak 100 gram iç yağ Hazırlanışı: Etleri güvece aktarın. Üzerine şerit şeklinde doğranmış iç yağ ilave edin ve ağzı kapalı olarak arada bir karıştırarak yaklaşık 1.5 saat pişirin. Daha sonra kabukları soyulmuş bütün sarımsaklar, doğranmış biber ve küp şeklinde doğranmış domatesleri …
Devamını oku »Tatlı Tarifleri
Tavada Tek Yufka Tatlısı
2-3 Kişilik Malzemeler: 1 adet hazır yufka 1 adet büyük boy elma 3-4 kaşık sultaniye üzüm Muhallebisi için: 1 su bardağı süt 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşı un 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tereyağı Hazırlanışı: Kuru üzümleri ılık suda yumuşayıncaya kadar bekletin. Muhallebiyi hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeyi bir sos tenceresine …
Devamını oku »Kakaolu Dutlu Kek
Yapım: Özgür Bakır (6 Kişilik) Malzemeler: 2 adet yumurta 150 gram öğütülmüş dut 150 gram fasulye unu 50 gram kakao 125 gram damla çikolata 1 paket kabartma tozu 1 şişe soda Hazırlanışı: Yumurtaların beyazlarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Beyazlarını bir mikser yardımıyla köpük köpük olana dek çırpın. Ayrı bir kasede sodayı, öğütülmüş dutu, kakaoyu ekleyerek ağır bir tempoda karıştırın. Sonrasında yumurtaların sarılarını, …
Devamını oku »Yumurtalı ve Ispanaklı Pide
(2 Kişilik) Malzemeler: 1 adet hazır pide hamuru 1 çorba kaşığı tereyağı 2-3 çorba kaşığı un Sosu İçin: 1 tatlı kaşığı acı-tatlı sos 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı ketçap Üzeri İçin: 500 gram ıspanak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 2-3 çorba kaşığı krem peynir Hazırlanışı: Sosu için; Tüm malzemeyi bir kasede çırpın. Sosunuz hazırdır. Ispanakları yıkayıp süzdükten sonra irice …
Devamını oku »Patatesli Rulo Börek
Yapım: Huriye Ersoy/ Fotoğraf: Hande Göksan 1 Tepsi İçin Malzemeler: 4 adet hazır yufka 6 adet orta boy patates 100 gram margarin 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 adet yumurta 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri İçin: Susam, çörek otu, haşhaş tohumu Hazırlanışı: Patatesleri iyice yıkayıp süzdükten sonra geniş bir tencereye alın. Üzerini iki misli örtecek kadar …
Devamını oku »Kabaklı ve Pırasalı Crumble
Yapım: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 2 adet orta boy kabak 1 dal pırasa 1 adet orta boy havuç 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kimyon Tuz, karabiber Bir tutam safran Hamuru İçin: 125 gram un 70 gram tereyağı (buzdolabından yeni çıkmış olmalı) 25 gram rendelenmiş parmesan peyniri (veya eski kaşar peyniri) 1 tutam tuz …
Devamını oku »Nohut unu ile glütensiz çilekli kek
Yapım -Fotoğraf: Özgür Bakır (2-3 Kişilik) Malzemeler: 250 gram çilek 100 gram nohut unu 100 gram mısır unu 60 gram pudra şekeri 60 ml. zeytinyağı 2 adet yumurta 1 çay kaşığı karbonat Sosu İçin: 1 yemek kaşığı nişasta 100 ml. su 100 ml. süt 40 gram pudra şekeri 4-5 adet çilek Hazırlanışı: Yumurtaları, zeytinyağını ve şekeri mikser yardımıyla çırpın. Nohut unu, …
Devamını oku »Zeytinli Mini Çörek
Tarif Yapım: Özgür Bakır (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 10 çorba kaşığı un Bir tutam tuz Bir tutam pul biber 50 gram eski kaşar peyniri 100 gram tulum peyniri (tercihen Erzincan) 100 gram margarin 1 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı zeytin ezmesi (tepeleme) Çörek otu Hazırlanışı: Margarini oda ısısında bekleterek yumuşatın. Peynirleri rendeleyip margarinle birlikte krem haline getirin. Bir tutam …
Devamını oku »Ekşili Ufak Köfte
Yapım: Doğa Çitci ( Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörü) (5-6 Kişilik) Malzemeler: Köfte İçin: 2 s.b. köftelik ince bulgur 250 gram çiğ köftelik et 1 adet küçük kuru soğan 1 y.k. kırmızı toz biber Tuz, karabiber Yemek İçin: 500 gram az yağlı parça et 1 s.b. nohut 1 y.k. biber salçası 1 y.k. sumak ekşisi veya 1 adet limonun suyu …
Devamını oku »Badem Krokanlı Transparan Pasta
6 Kişilik Malzemeler: Pandispanya için: 3 adet yumurta 125 gram toz şeker 125 gram elenmiş un 10 gram kabartma tozu 5 gram vanilin Prenses Kreması İçin: 250 ml süt 50 gram tereyağı 50 gram margarin 1 adet yumurta sarısı 300 gram beyaz fildişi pul çikolata Ayrıca: 100 gram badem krokan 100 gram Antepfıstığı krokan 1 salkım frenk …
Devamını oku »