Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

Balkabaklı Yabani Pirinç Salatası

(8-10 Kişilik)

Malzemeler:

500 gram balkabağı, küp halinde kesilmiş

2 adet orta boy kırmızı soğan (soyulmuş ve dörde bölünmüş)

2 su bardağı haşlanmış yabani pirinç

1 kahve fincanı ay çiçeği çekirdeği

1 çay bardağı zeytinyağı

3 çorba kaşığı limon suyu

1 çorba kaşığı bal

3 çorba kaşığı ılık su

Birkaç dal kişniş, kıyılmış

Tuz

Hazırlanışı:

Küp şeklinde doğranmış balkabaklarını zeytinyağı ve birkaç tutam tuza bulayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Ayrı bir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine de soğanları yerleştirin. Soğanların üzerlerine 1-2 çorba kaşığı kadar zeytinyağı dökün, tuz serpin. Her iki tepsiyi önceden ısıtılmış 190 dereceye ayarlı fırında soğanlar yumuşayıp karamelize olana kadar, balkabakları da iyice yumuşayıncaya kadar, kontrollü olarak (her tarafının kızarması için arada bir yüzeylerini çevirin) pişirin. Bu süreç 30-45 dakika kadar sürecektir.

Bu arada, sosu hazırlayın. Bir el blenderi veya mutfak robotuyla ay çekirdeği, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve balı krema haline gelene kadar püre yapın. Sosu biraz inceltmek için birkaç yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz. Tabağı daha sonra süslemek için bir miktar kişniş ayırın, kalanını sosa ekleyin. Tadına bakın ve damak zevkinize göre baharatını ayarlayın.Büyük bir kasede, yabani pirinci sosun büyük bir kısmına batırın. Soğanı ekleyin, bir ya da iki kez yavaşça karıştırın. Pirinç ve soğanları servis tabağına alın ve üzerini kızarmış kabak ile kaplayın. Sosun kalan kısmını ve kalan kişnişi ekleyerek tamamlayın.

#balkabaklıyabanipirinçsalatası #balkabaklıtarifler #balkabaklısalata #salata #yazsalataları #salatayap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir