Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 40)

Tatlı Tarifleri

Ayvalı Tart Tarifi

Ayvalı Tart

Ayvalı Tart (4 – 6 Kişilik) Ayvalı Tart İçin Malzemeler: Tart Hamuru İçin: 2 su bardağı un Yarım su bardağı pudra şekeri 100 gram tuzsuz tereyağı, küp küp doğranmış ve soğutulmuş 2 adet yumurta sarısı 1 çay kaşığı kakule Bir tutam tuz Dolgu İçin: 2 adet büyük boy ayva Yarım çay bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker 1 adet …

Devamını oku »

Fasulye Şekerlemesi

Fasulye Şekerlemesi (4 – 6 Kişilik) Fasulye Şekerlemesi İçin Malzemeler: 2 su bardağı şeker fasulye 1,5 su bardağı toz şeker 1 su bardağı toz badem 150 gram tuzsuz tereyağı 3 adet yumurta 1 çay kaşığı Karbonat Yarım çay kaşığı kabartma tozu 100 gram bitter çikolata 1,5 çorba kaşığı krema 2 çorba kaşığı irmik Fasulye Şekerlemesi Hazırlanışı: Kuru fasulyeleri 1 gün …

Devamını oku »

Künefe Nasıl Yapılır?

Künefe (4 – 6 Kişilik) Künefe İçin Malzemeler 1 kilo tel kadayıf 1 kilo künefelik tuzsuz peynir 500 gram tereyağı Şurubu İçin: 1 kilo toz şeker 3 su bardağı su Künefe Hazırlanışı Önce suyu ve şekeri karıştırıp kaynatarak şurubu hazırlayın ve bir kenara alın. Yaklaşık 60 cm çapında bir bakır tepside tereyağını eritin. Ateşi kısın ve tel kadayıfları tepsiye alıp tereyağına …

Devamını oku »

Tart Nasıl Yapılır?

tart

Anjelik Erikli ve Bademli Tart (4 Kişilik) Anjelik Erikli ve Bademli Tart İçin Malzemeler: 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı krema Yarım su bardağı sıvı yağ 150 gram tereyağı 1 su bardağı şeker 2+1/2 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu 1 paket vanilya İç Malzeme İçin: 6-7 adet anjelik eriği 2 tatlı kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı …

Devamını oku »

Revani Tarifi

revani

Revani (8-10 Kişilik) Revani İçin Malzemeler: Hamuru İçin: 3 adet yumurta 3 Türk kahvesi fincanı irmik 3 yemek kaşığı yoğurt 4 Türk kahvesi fincanı toz şeker 4 Türk kahvesi fincanı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu Şerbeti İçin: 8 Türk kahvesi fincanı toz şeker 8 Türk kahvesi fincanı su 1 çorba kaşığı limon …

Devamını oku »

Ekler Tarifi

ekler

Ekler (8 Kişilik) Ekler Tarifi İçin Malzemeler: 1,5 su bardağı su 100 gram margarin 4 adet yumurta 1 su bardağı un 1 tatlı kaşığı toz şeker Bir tutam tuz Kreması İçin: 500 ml. süt 1 adet yumurta 1 kahve fincanı buğday nişastası 3 yemek kaşığı un (tepeleme) 50 gram margarin 1 çay bardağı toz şeker Çikolatalı Sos İçin: 250 gram …

Devamını oku »

Şekersiz Muzlu Puding Tarifi

şekersiz muzlu puding

Bu sene yılbaşı sofranızda mini gurmelerinize de yer açın, çünkü onlar için iki güzel tarifim var. Birçok çocuk bal kabağı yemiyor biliyorum, o yüzden bol çeşnili bir bal kabağı köftesi yaptım, eminim çok sevecekler. Diğeri ise tam bir sevinç kaynağı. Hem tatlı hem muzlu, hem de şekersiz bir puding. Yılbaşı gecesi biraz tatlı yemek hangi çocuğun hoşuna gitmez ki? Sağlık, …

Devamını oku »

Ceviz Ezmesi Tarifi

Ceviz Ezmesi

Ceviz Ezmesi (4 Kişilik) Ceviz Ezmesi Malzemeler: 500 gram irmik 500 gram ceviz içi Yarım su bardağı su 1 kahve fincanı süt 500 gram toz şeker Ceviz Ezmesi Hazırlanışı: Ceviz içini ince kıyım robottan geçin. İrmikle beraber karıştırın, ılık suyun içine şeker ilave edip, eriyince irmikle cevizi karıştırın, iyice yoğurun. Bir tepsiye pudra şekeri serpin ve karışımı bu tepsiye yayın. …

Devamını oku »

Ayva Tatlısı Tarifi

ayva tatlısı

Ayva Tatlısı Tarifi (4 Kişilik) Ayva Tatlısı İçin Malzemeler 4 adet ayva 2,5 çay bardağı toz şeker 2,5 çay bardağı su 2 adet çubuk tarçın 8 adet karanfil 1 adet limon Servis İçin: Kaymak, ceviz, Antep fıstığı Ayva Tatlısı Hazırlanışı Ayvaları soyduktan sonra ikiye bölerek ortasını kaşık ile alın. Geniş bir tencerenin dibine çekirdeğini aldığınız kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. …

Devamını oku »

Lor Tatlısı

lor tatlısı

Lor Tatlısı (4 Kişilik) Lor Tatlısı Malzemeler: 300 gram kaşar loru 2 adet yumurta 1 çay bardağı toz şeker 1 çay bardağı yoğurt 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 su bardağı irmik 1 paket kabartma tozu 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu 1 paket vanilya Un Üzeri İçin: Ceviz içi (yarımşar) Şerbeti İçin: 2 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker …

Devamını oku »