Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 38)

Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Mousse

Çikolatalı Mousse tarifi

Çikolatalı Mousse  (4 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 adet yumurtanın sarısı 1 adet vanilya çubuğu 300 gram bitter kuvertür çikolata   Hazırlanışı: 800 ml. kremayı, sütü ve şekeri ocağa koyun, kuvertürü ilave edin. Kuvertür eridiğinde kalan 200 ml. krema ile yumurtayı ayrı bir yerde karıştırıp sıcak karışımdan ufak ufak ilave …

Devamını oku »

Meyveli Parfe

Meyveli Parfe

Kadir BAYRAK Executive Şef    Kadir Şefin menüsünde yine ‘yok’ yok… Tarif fihristlerinde kolay kolay denk gelemeyeceğiniz bu reçeteleri hem hazırlarken hem de deneyimlerken farkını hissedecek, keyfini doyasıya yaşayacaksınız…     Meyveli Parfe (4 – 6 Kişilik)   Malzemeler: 1 ml. sıvı krema 500 ml. süt 200 gram toz şeker 1 paket vanilya 150 gram toz kremşanti 2 adet kivi …

Devamını oku »

Çilekli Fit Crumble

Çilekli Fit Crumble (4 Kişilik)   Malzemeler: 750 gram çilek 1,5 yemek kaşığı pirinç unu 1 çorba kaşığı limon suyu 4 çorba kaşığı esmer şeker (veya Hindistan cevizi şekeri) 1 çay bardağı yulaf Yarım çay bardağı badem unu (veya çekilmiş badem içi) 2 tatlı kaşığı tarçın 1 çorba kaşığı Hindistan cevizi yağı (veya tereyağı)   Çilekli Fit Crumble Hazırlanışı: Çilekleri …

Devamını oku »

Çilekli Charlotte Pasta

Çilekli Charlotte Pasta Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. (8 …

Devamını oku »

Baharın gözde meyvesi: Çilek

Baharın gözde meyvesi: Çilek Doğanın binbir rengi olmadan bahar, bahar olur muydu hiç? Önce çiçeğe bürünen meyve ağaçları, sonra pazar tezgahlarını süsleyen gökkuşağının her renginden meyveler olmasa neyleyim baharı. Bahar meyvelerinin en zariflerinden çilek, mis kokusu ve narin tadıyla bu ay sizler için hazırladığım tariflerin baş kahramanı. Kaçamağı bol iki görkemli tatlının yanı sıra iki de fit tarif paylaşıyorum sizlerle. …

Devamını oku »

Bezeli Kremalı Tatlı

Bezeli Kremalı Tatlı (4 Kişilik)   Malzemeler: 10 adet hazır beze 200 ml. krema 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu 1 küçük kase orman meyvesi 1 kahve fincanı iri çekilmiş badem içi Hazırlanışı: Kremayı rendelenmiş limon kabuğu ile birlikte yoğun bir kıvam alana dek çırpın. Hazır bezeleri hafifçe kırıp servis tabağına aktarın. Üzerine limon aromalı kremayı, orman meyvesi ve badem kırıklarını …

Devamını oku »

Antep Fıstıklı Dondurma

Antep Fıstıklı Dondurma (4 Kişilik)   Malzemeler: 3 adet yumurta 150 gram toz şeker 400 ml. krema 1 su bardağı ince çekilmiş Antep fıstığı içi   Hazırlanışı: Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Akının üzerini streç bir folyo ile örtün ve buzdolabına kaldırın. 15 dakika soğuyana kadar bekletin. Oda ısısındaki yumurta sarısına şekerin yarısını ekleyin ve mikserin yüksek devri ile iyice …

Devamını oku »

Mini Bezeler

Mini Bezeler Havaların ısınmasıyla birlikte misafirlerinizi açık havada ya da balkonda ağırlama vakti geldi. Çayın veya kahvenin yanına yakışacak bu tatlı lezzetleri bahar ve yaz menüsüne ekleyebilirsiniz.  Mini Bezeler (2 Tepsi İçin)   Malzemeler: 4 adet yumurtanın akı 150 gram pudra şekeri 1 yemek kaşığı mısır nişastası 2 tatlı kaşığı elma sirkesi 1 damla pembe gıda boyası (isteğe bağlı) Hazırlanışı: …

Devamını oku »

Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi

Bol Bol Tüketilmesi Halinde Gençleştirecek Yiyecekler

4 Kişilik  Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi Malzemeler: 1 litre süt 7-8 adet kakule tohumu 7-8 adet karanfil 1 adet çubuk tarçın 2 poşet siyah çay Taze zencefil (ceviz büyüklüğünde) 4 çorba kaşığı pirinç unu 5 çorba kaşığı bal  Chai Tea Latte Aromalı Muhallebi Hazırlanışı: Sütü, kakule tohumlarını, karanfilleri, tarçın çubuğunu, kabaca doğranmış taze zencefil ve siyah çayı sos tenceresine alın. …

Devamını oku »

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır?

Katmer Tatlısı nasıl Yapılır

Katmer (1 Kişilik) Katmer İçin Malzemeler 1 adet baklava yufkası 50 gram toz Antep fıstığı 50 gram toz şeker 100 gram kaymak 50 gram tereyağı Kesme dondurma Katmer Hazırlanışı Baklava yufkası içine toz fıstık ve kaymağı homojenize bir şekilde serin, üzerine toz fıstığı serpin ve katlayın. Katlar arasına eritilmiş tereyağı sürün. Fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Kesme dondurma ile servis …

Devamını oku »