Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Domates Çorbası

Domates Çorbası

Yapım: Hasan Karabulut – Sianji Resort Bodrum Executive Şefi

 (1 Kişilik)

Malzemeler:

100 gram domates

20 gram kuru soğan

5 gram sarımsak

2 gram fesleğen

10 gram havuç

5 gram kereviz sapı

10 gram domates salçası

20 gram parmesan peyniri

1 gram maydanoz

1 gram dereotu

5 gram tereyağı

1 adet tost ekmeği

5 gram ayçiçek yağı

2 gram tuz

1 gram tane karabiber

1 gram kuru kekik

1 gram pul biber

Hazırlanışı:

Domatesleri soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Soğan, sarımsak, havuç ve kereviz sapını küçük parçalara bölün ve tencerede ayçiçek yağı ile kavurun. Kavrulan sebzelere domates salçası ekleyin. Karışımı bir süre daha kavurduktan sonra doğradığınız domatesleri ekleyip karıştırın ve su ilave edip kaynamaya bırakın. Bütün sebzeler özleşip piştikten sonra tuzu ve biberi ekleyip tatlandırın ve blender yardımı ile çekin.

Tost ekmeği dilimini küçük küpler şeklinde doğrayın ve fırında kızartın. Tereyağı, kuru kekik ve pul biber ile karıştırıp kroton yapın. İsteğe göre başka bir domatesin içini oyun. Kroton ekmeği domates içinde servis edin. Parmesan peyniri teflon tavada eritip şekil verin. Maydanoz ve dereotu ile çorbanızı süsleyebilirsiniz.

#domatesçorbası #domates #çorba #food #soup #yummy

Tavsiye

Hardal Tohumlu Pirinç Salatası

Prodüksiyon: İnci Bak – Fotoğraf: Hande Göksan (4 Kişilik) Malzemeler: 4 kahve fincanı pirinç (Tercihen …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik izinsiz kopyalanamaz, başka mecralarda kullanılamaz 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserlerini Koruma Kanunu Gereği (Site Telif Hakları) Konusunda Yasal Uyarıyı inceleyebilirsiniz