Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Peynirli Kabak Dolması

Peynirli Kabak Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraflar: Murat ERDOĞAN

(2 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet küçük boy Girit kabağı

50 gram beyaz peynir

50 gram süzme peynir

4-5 adet iri doğranmış ceviz içi

1 adet küçük boy haşlanmış patates

5-6 dal maydanoz

4 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

Kabakların kabuğunu hafifçe kazıyın. Kabakların üzerini kapak şeklinde kesin. İçini dolma oyacağı veya küçük bir tatlı kaşığı yardımı ile çıkartın. Kabağın içini küçük küçük doğrayıp çukur bir kaba alın. Peynirleri ve haşlanmış patates püresini ekleyip ezin. Ceviz içi ve kıyılmış maydanozu da ilave edin. Dolmaların içine paylaştırın. Kapaklarını üzerine kapatıp ısıya dayanıklı küçük bir fırın kabına aktarın. Her bir dolmanın üzerine birer tatlı kaşığı zeytinyağı dökün, 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Fırından alın, ızgara etlerin yanında servise hazır edin.

#peynirlikabakdolması #kabakdolması #dolma #türkmutfağı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir