Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Kabak Bayıldı

Kabak Bayıldı

Tarif: Müşerref KARTALER – Prodüksiyon: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet orta boy kabak

4 adet soğan

2 adet domates

3 adet sivri biber

2 diş sarımsak

1 çay bardağı kadar zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

3-4 dal dereotu

1 tatlı kaşığı toz şeker

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Kabakları uzunlamasına ikiye bölün. Tencereye kabakları alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 10 dakika haşlayın. Kabakları bir fırın tepsisine alın ve ortasındaki çekirdekli kısımları bir tatlı kaşığı yardımıyla çıkarın.

İç malzemesi için; Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri halka halka doğrayın. Sarımsakları da çok ince kıyın. Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını ve fıstıkları ilave edin. Fıstıkların rengi dönene kadar 2-3 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Soğanları ilave edin ve arada bir karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Şekeri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ardından biberleri, domatesleri, sarımsakları, tuzu ve karabiberi ilave edin ve tüm malzemeyi 5 dakika pişirin. Hazırladığınız harcı kabakların içlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. İnce doğranmış dereotuyla süsleyip servis yapın.

3kabakbayıldı #kabak #kabaklıtarifler #bayıldıtarifi #sebzelitarifler #yazsebzeleri

Tavsiye

Et tüketiminin bir kısmını cevizle değiştirmenin potansiyel faydaları

Uluslararası, hakemli, açık erişime sahip bir beslenme dergisi olan Nutrients’te yayınlanan ve Kaliforniya Ceviz Komisyonu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir