Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 33)

Tatlı Tarifleri

Yaz Sebzeli Poğaça

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İç malzemesi İçin: 1 adet közlenmiş patlıcan 1 adet kabak 1 tatlı …

Devamını oku »

İçli köfte

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış …

Devamını oku »

Karışık Orman Meyveli Çikolata

Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 70 gram pembe pul çikolata 70 gram pul çikolata Karışık orman meyveleri Hazırlanışı: Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma …

Devamını oku »

Mantarlı Bonfile  

Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin) 6-7 adet kestane mantarı 4-5 adet kültür mantarı 1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur) 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.) Hazırlanışı: Bonfile …

Devamını oku »

Cevizli Ev Baklavası 

Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik) Malzemeler: *3 adet yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 adet kabartma tozu *1 tatlı kaşığı sirke *Yarım çay kaşığı tuz *Un *300 gram çekilmiş ceviz *200 gram margarin *3 yemek kaşığı mısır nişastası Şerbeti için: *4 su bardağı şeker *5 su bardağı su *1-2 damla limon suyu Hazırlanışı: Yumurta, …

Devamını oku »

Güllaç Varyasyonu

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Fıstıklı Güllaç Rulosu Malzemeler: 4 adet yaprak güllaç 300 gram süt 100 gram şeker 50 gram toz fıstık 10 gam krem şanti  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri kaynama derecesine kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Ortasına krem şanti ve fıstıkla karıstırdığınız karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. 2-3 …

Devamını oku »

Sebzeli Karnıyarık

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Malzemeler: 12 adet mini patlıcan (baby) 500 gram havuç (soyulmuş ve jülyen doğranmış) 500 gram taze kabak 250 gram kırmızı dolmalık biber 1 adet yeşil limon 12 adet chery domates 100 gram dolmalık fıstık 200 gram yoğurt 20 gram kuru nane 200 ml bitkisel yağ 60 gram tuz 10 gram karabiber 2 diş …

Devamını oku »

Meyveli Tartolet  

(6-8 Kişilik) Hazırlayan: Aysun Ulutaş Avşalak Fotoğraflar ve Video: Aysun Ulutaş Avşalak   Tabanı İçin Gerekli Malzemeler: 1 yumurta 150 gram margarin veya tereyağ (3 yemek kaşığı) 1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri 1 paket vanilin 4 çay bardağı un   Kreması İçin Gerekli Malzemeler: 500 ml (2,5 su bardağı) süt 1 su bardağından 2 parmak eksik buğday …

Devamını oku »

Seb­ze­li Ta­vuk

(4 Ki­şi­lik) Mal­ze­me­ler: 2 adet ta­vuk gö­ğ­sü 1 su bar­da­ğı be­zel­ye 2 adet pa­ta­tes 2 adet ha­vuç 1 tat­lı ka­şı­ğı ka­ra­bi­ber 1 su bar­da­ğı süt 2 ye­mek ka­şı­ğı un 1 ye­mek ka­şı­ğı te­re­ya­ğı 1 su bar­da­ğı ren­de­len­miş ka­şar pey­ni­ri Bir tu­tam tuz Ha­zır­la­nı­şı: Ta­vuk­la­rı haş­la­yın ve di­dik­le­yin. Isı­ya da­ya­nık­lı bir tep­si­ye di­dik­len­miş ta­vuk­la­rı ya­yın. Pa­ta­te­si ve ha­vu­cu küp şek­lin­de doğ­ra­yıp …

Devamını oku »

Etli Mantar Dolması

(2 Kişilik) Malzemeler: 8-10 adet iri mantar 200 gram dana bifteği 1 adet soğan 1 adet domates 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi Tuz, karabiber Yarım limon suyu 1 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kıyılmış Maydanoz Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp kaynar limonlu suda 5 dakika haşlayıp süzün. Etleri küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesleri kıyın. Etleri sıvı yağda kavurup, …

Devamını oku »