Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri (sayfa 32)

Tatlı Tarifleri

Fırında Etli Girit Kabak Dolması

Fotoğraf: Özgür BAKIR (4 Kişilik) Malzemeler: 1,5 kilo küçük boy Girit kabağı 250 gram kuşbaşı et 1 adet büyük boy soğan 1 adet büyük boy domates Yarım demet kıyılmış maydanoz Yarım demet kıyılmış dereotu 1 çorba kaşığı kıyılmış taze nane 2 çorba kaşığı pilavlık bulgur Tuz, karabiber 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı: Kabakları yıkayın. Alacalı …

Devamını oku »

Karadut Aromalı Patlıcan Dolması

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 300 gram koyun döşü kıyması 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 1 çay bardağı pilavlık bulgur 1 kahve fincanı su 8-10 dal maydanoz 8-10 dal nane 3-4 dal dereotu Tuz, karabiber 2 adet orta boy domates 1 kase karadut Hazırlanışı: Patlıcanların sap kısımlarını temizleyip ortadan ikiye  kesin. Dolma içini hazırlamak …

Devamını oku »

Mozaik Pasta

Fotoğraf: Özgür Bakır (6 – 8 Kişilik) Malzemeler: 2 paket pötibör bisküvi 2 paket bitter çikolata 2 çorba kaşığı krema 125 gram tereyağı 3-4 çorba kaşığı kakao 1 tatlı kaşığı tarçın 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu Hazırlanışı: 2 paket pötibör bisküviyi iri parçalar halinde kırın. 2 paket bitter çikolatayı (160 gr), 2 yemek kaşığı kremayı, 125 gram tereyağını, tarçını ve …

Devamını oku »

Mısırlı ve Baharatlı Pirinç Salatası

Fotoğraf: Şevket KIZILDAĞ (6 Kişilik) Malzemeler:                                                                                                 2 su bardağı Amerikan pirinci 1 su bardağı kuru üzüm                                                                                                1çay 1 çay bardağı ceviz içi (doğranmış) 1’er adet küçük boy kırmızı ve yeşilbiber 1 adet büyük boy beyaz soğan 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri 1 kahve fincanı doğranmış kereviz sapı Sosu İçin:                                                                                   1 kahve fincanı sızma zeytinyağı …

Devamını oku »

Yaz Sebzeli Poğaça

Hazırlayan: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (1 Tepsi İçin) Malzemeler: 4 su bardağı un 10 gram yaş maya Yarım çay bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 su bardağı süt 1,5 kahve fincanı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta İç malzemesi İçin: 1 adet közlenmiş patlıcan 1 adet kabak 1 tatlı …

Devamını oku »

İçli köfte

Yapım: İnci BAK – Fotoğraf: Hande GÖKSAN- Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN (6 Kişilik) Malzemeler: İç Malzemesi İçin: 300 gram orta yağlı kıyma 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 2 adet büyük boy soğan 1 demet maydanoz 1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber ve pul biber Tuz Kızartmak için sıvı yağ Hamuru İçin Malzemeler: 250 gram çiğköftelik bulgur 4 adet orta boy haşlanmış …

Devamını oku »

Karışık Orman Meyveli Çikolata

Prodüksiyon: İnci BAK / Yapım: Şef Ekrem ÇAĞATAY / Fotoğraf: Hande GÖKSAN (4 Kişilik) Malzemeler: 70 gram pembe pul çikolata 70 gram pul çikolata Karışık orman meyveleri Hazırlanışı: Benmari veya mikrodalga yöntemi ile erittiğimiz çikolatayı temiz bir tezgahın üzerine (tercihen mermer tezgah olmalı) Palet bıçak veya spatula yardımı ile çikolatayı havalandırın. Çikolata koyu ve yoğun bir kıvama gelene kadar havalandırma …

Devamını oku »

Mantarlı Bonfile  

Prodüksiyon: İnci Bak / Fotoğraf: Hande Göksan / Fotoğraf Asistanı: Murat Erdoğan (6 Kişilik) Malzemeler: 1 kilo bonfile et (yağsız ve sinirsiz kısmından tercih edin) 6-7 adet kestane mantarı 4-5 adet kültür mantarı 1-2 damla trüf yağı (olmasa da olur) 2 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 büyük kase garnitür sebze karışımı (mini kabak, Brüksel lahanası, havuç vs.) Hazırlanışı: Bonfile …

Devamını oku »

Cevizli Ev Baklavası 

Yapım: Şef Doğa Çitçi (5 Kişilik) Malzemeler: *3 adet yumurta *1 su bardağı süt *1 su bardağı sıvı yağ *1 adet kabartma tozu *1 tatlı kaşığı sirke *Yarım çay kaşığı tuz *Un *300 gram çekilmiş ceviz *200 gram margarin *3 yemek kaşığı mısır nişastası Şerbeti için: *4 su bardağı şeker *5 su bardağı su *1-2 damla limon suyu Hazırlanışı: Yumurta, …

Devamını oku »

Güllaç Varyasyonu

Yapım: Eyüp Kemal Sevinç / EKS Mutfak Fıstıklı Güllaç Rulosu Malzemeler: 4 adet yaprak güllaç 300 gram süt 100 gram şeker 50 gram toz fıstık 10 gam krem şanti  Hazırlanışı: Sütü ve şekeri kaynama derecesine kadar ısıtın. Güllaç yapraklarını teker teker sütte ıslatın ve yağlı kağıdın üzerine koyun. Ortasına krem şanti ve fıstıkla karıstırdığınız karışımı sıkın, rulo şeklinde sarın. 2-3 …

Devamını oku »